Proiectul „Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor orășenești din Zimnicea și Svishtov”- promovat de către Comisia Europeană ca exemplu de bune practici!

Proiectul „Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor orășenești din Zimnicea și Svishtov”- promovat de către Comisia Europeană ca exemplu de bune practici!
Detalii: https://ec.europa.eu/…/05-05-2020-your-health-matters-an-ex…

Proiectul „Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor orășenești din Zimnicea și Svishtov” este finanțat prin Programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020, Axa prioritară 5 „O regiune eficientă”, Obiectivul Specific 5.1. „Creșterea capacității și eficienței instituțiilor publice în contextul cooperării transfrontaliere” și a fost implementat de Unitatea Administrativ Teritorială (UAT) – Orașul Zimnicea (România) și Municipiul Svishtov (Bulgaria). Proiectul a avut ca scop îmbunătățirea eficienței serviciilor de sănătate și a colaborării între furnizorii de servicii medicale la nivelul comunităților din Zimnicea și Svishtov.

Astfel, 1,475,894.96 euro au fost investiți în modernizarea spitalelor din Zimnicea și Svishtov.

În contextul actual al pandemiei cauzate de coronavirusul Covid-19, multe dintre spitalele din România nu dispun de toate echipamentele necesare pentru un număr mare de pacienți critici. În această situație s-a regăsit și Spitalul Municipal Caritas Roșiorii de Vede, care a fost desemnat centru de asistență pentru tratamentul pacienților infectați cu noul virus. Pentru a veni în ajutorul acestuia, Spitalul Zimnicea a împrumutat Spitalului Caritas 2 injectomate, 3 monitoare pentru funcții vitale și 1 dispozitiv de anestezie generală, echipament achiziționat exclusiv prin proiectul ROBG-174 – „Your health matters! – Modernization of hospitals in Zimnicea and Svishtov”. Echipamentul menționat va fi încredințat Spitalului Caritas, din municipiul Roșiorii de Vede, județul Teleorman, pe durata tratării pacienților infectați cu Covid-19.

Comisia Europeană a selectat acest proiect pentru a fi promovat pe site-ul Comisiei Europene și pe Twitter, ca un exemplu de solidaritate în aceste vremuri dificile cu care ne confruntăm.


Sari la conținut