Informare cetățeni – Comunicat -27.04.2020

 

27 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Așa cum vă informam în comunicatele precedente, pentru a limita răspândirea infecției cu virusul Covid-19, Primăria orașului Zimnicea continuă activitatea săptămânală de dezinfecție în spațiile publice, prin intermediului operatorului licențiat SC URBANA SERV SRL, societate comercială cu unic asociat orașul Zimnicea, prin Consiliul Local al orașului Zimnicea.
Astăzi de desfășoară activitatea de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc, inclusiv reumplerea recipientelor cu substanțe dezinfectante și îmbibarea covorașelor de la intrările în scările de bloc, dezinfecția trotuarelor din zona centrală, atât cele comerciale, cât și cele pietonale și a mobilierului urban, cu dezinfectantul virucidal cu spectru larg de acțiune “Rely+On Virkon”, agreat de Ministerul Sănătății. Tot astăzi se va efectua un tratament al arbuștilor și a gardului viu, împotriva dăunătorilor de sezon.
Continuă de asemenea dezinfecția străzilor din oraș, inclusiv a celor laterale cu soluția Clor lichid 14 – hipoclorit de sodiu, soluție agreată de Ministerul Sănătății și care nu prezintă pericol pentru sănătatea populației.
De asemenea, se realizează dezinfecția la Serviciul De Ambulanță, Pompieri – SMURD și Spitalul orășenesc Zimnicea.
La data postării prezentului comunicat, în Centrul de carantină se află 41 de persoane, din care 8 sunt cetățeni ai orașului Zimnicea. Săptămâna trecută, la expirarea perioadei impuse de 14 zile, un număr de 3 de persoane au plecat din centru.
Vă informăm că la Centrul de Recuperare Persoane Vârstnice avem în prezent doar 8 beneficiari, fiind instituită izolarea preventivă la locul de muncă a personalului Centrului, pentru o perioadă de 14 zile, conform Ordonanței Militare nr.8/09.04.2020. Primă tură de lucru s-a încheiat sâmbătă, aceștia intrând în izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în Centru asigurându-se în ture/schimburi.
În ceea ce privește Piața Agroalimentară, aceasta lucrează cu program normal, în condiții de siguranță, fiind și aici făcută dezinfecția.
Până în prezent în orașul Zimnicea nu s-a confirmat niciun caz de infectare cu virusul Covid-19.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

 


Sari la conținut