Informare cetățeni 13.04.2020

 

 

13 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Așa cum vă informam în comunicatele precedente, pentru a limita răspândirea infecției cu virusul Covid-19, Primăria orașului Zimnicea continuă activitatea săptămânală de dezinfecție în spațiile publice, prin intermediului operatorului licențiat SC URBANA SERV SRL, societate comercială cu unic asociat orașul Zimnicea, prin Consiliul Local al orașului Zimnicea.
Astăzi de desfășoară activitatea de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc, inclusiv re-umplerea recipientelor cu substanțe dezinfectante și îmbibarea covorașelor de la intrările în scările de bloc, dezinfecția trotuarelor din zona centrală, atât cele comerciale, cât și cele pietonale și a mobilierului urban, cu dezinfectantul virucidal cu spectru larg de acțiune “Rely+On Virkon”, agreat de Ministerul Sănătății. Tot astăzi se va efectua dezinfecția generală și în Piața agroalimentară a orașului, unde se utilizează aceeași soluție.
Nici străzile din oraș, inclusiv străzile laterale nu sunt neglijate și vor fi supuse tratamentului săptămânal de dezinfecție, folosindu-se soluția Clor lichid 14 – hipoclorit de sodiu, deasemenea soluție agreată de Ministerul Sănătății și care nu prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor. Această activitate se va finaliza în cursul zilei de mâine, 14 aprilie 2020.
La data postării prezentului comunicat, la Centrul de carantină de la Tabăra școlară ”Dunărica”, se află în carantină instituționalizată 47 de persoane, din care 5 sunt cetățeni ai orașului Zimnicea. Sunt carantinate și familii cu copii, respectiv 14 minori cu vârste cuprinse între 3 săptămâni și 15 ani. Săptămâna trecută, un număr de 27 de persoane au plecat din centru, la expirarea perioadei impuse de 14 zile.
Primăria orașului Zimnicea prin Direcția Publică de Asistență Socială, depune eforturi pentru asigurarea condițiilor decente acestor persoane în situația data, inclusiv prin asigurarea hranei corespunzătoare.
Săptămâna trecută, s-a încheiat perioada de izolare la domiciliu pentru aproximativ 200 de cetățeni ai orașului Zimnicea, în prezent fiind în această situație doar 40 de persoane.
Până în prezent în orașul Zimnicea nu s-a confirmat niciun caz de infectare cu virusul Covid-19.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE


Sari la conținut