Consiliul Local a aprobat depunerea unui nou proiect

întrunit în ședința extraordinară, Consiliul Local al orașului Zimnicea a aprobat depunerea proiectului „Descoperă Dunărea – Achiziționarea unei ambarcațiuni de agrement pentru turism” în calitate de beneficiar, în cadrul Strategiei de dezvoltare locală a zonei pescărești Dunărea de Sud 2014 – 2020,  Obiectivul măsurii O1 – Diversificarea activităților în scopul suplimentării veniturilor familiilor de pescari, crearea de locuri de muncă prin stimularea investițiilor în turismul cu specific pescăresc și valorificarea produselor pescărești, Măsura 1 – Consolidarea competitivității zonei de pescuit din teritoriul FLAG Dunărea de Sud.

Fiind port la Dunăre, Zimnicea este conectat cu 8 țări dunărene din estul și centrul Europei. Flora și fauna bogată, împreună cu frumusețea peisagistică deosebită, conferă zonei un potențial turistic impresionant. Dunărea, cu o variată compoziție floristică și faunistică, oferă priveliști unice: lunca cu nisipurile, pădurea de sălcii și plopi, fluviul însuși, cu unde leneșe și adânci. O resursă naturală inestimabilă cu un potențial turistic foarte mare, din păcate neexploatat în zona noastră.

Până în prezent turismul nu a fost un pilon important în dezvoltarea economiei locale, acest proiect putând să reprezinte piatra de temelie pentru dezvoltarea turismului în zona Zimnicea. Prin implementarea proiectului, locuitorii din zona Zimnicea și nu numai vor beneficia de un serviciu de turism nou, plimbări pe Dunăre cu o ambarcațiune de agrement, putând astfel să descopere frumusețea fluviului.

Ambarcațiunea propusă spre achiziționare va avea o capacitate de 20 de locuri, amenajată atât cu spațiu interior (fotolii și mese) cât și exterior (banchete și acoperiș). Facilitățile ambarcațiunii permit accesul persoanelor cu handicap și conferă un spațiu plăcut și confortabil pentru efectuarea de mici croaziere. Pentru acostare va fi achiziționat un ponton cu doi flotori metalici.

În urma implementării proiectului va creste atractivitatea zonei Zimnicea și se va pune în valoare o mică parte din potențialul turistic natural existent.


Sari la conținut