Comunicat – informare – 07.04.2020

 

07 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Pentru o informare corectă a dumneavoastră cu privire la evoluția măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu virusul Covid-19, vă prezentăm succint activitățile desfășurate, cu precădere cele din domeniul asistenței sociale.
La data postării prezentului comunicat, la Centrul de carantină de la Tabăra școlară ”Dunărica”, se află în carantină instituționalizată 70 de persoane, din care 5 sunt cetățeni ai orașului Zimnicea. Sunt carantinate și familii cu copii, 5 din aceștia având vârste cuprinse între 2 săptămâni și 5 luni, implicit nevoie de îngrijiri speciale.
Primăria orașului Zimnicea face eforturi financiare pentru asigurarea condițiilor necesare acestor persoane, dar și prin asigurarea necesarului de salariați care își desfășoară activitatea în Centrul de carantină.
Așa cum vă informam săptămâna trecută, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice, inclusiv a veteranilor de război, continuă prin efectuarea cumpărăturilor necesare, asigurarea relației cu medicii de familie precum și alte servicii solicitate de aceștia.
De asemenea, persoanele aflate în izolare la domiciliu reprezintă o preocupare pentru administrația locală, prin asigurarea de produse alimentare și non-alimentare esențiale, relația cu medicii de familie și cumpărarea de medicamente.
Au fost contactate persoanele cu dizabilități aflate în evidențele Direcției Publice de Asistență Socială, pentru a identifica nevoile acestora și a le acorda tot sprijinul necesar pentru depășirea acestor momente critice.
Până în prezent în orașul Zimnicea nu s-a confirmat niciun caz de infectare cu virusul Covid-19.
Repetăm apelul nostru către toți cetățenii orașului Zimnicea să respecte restricțiile de circulație și să renunțe la orice deplasări care nu sunt prevăzute în Ordonanțele Militare nr.1-4/2020. Mesajul nostru va ajunge la dumneavoastră și sonor, prin deplasarea în oraș a autovehiculului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zimnicea. Este foarte important să evităm orice contact social și să respectăm regulile de igienă recomandate, deoarece prin această protecție individuală, asigurăm protecția familiilor noastre, a copiilor și bunicilor, a întregii comunități!

 

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

 


Sari la conținut