Comunicat 21.04.2020

 

21 APRILIE 2020

COMUNICAT

 

Stimați cetățeni,
Așa cum vă informam în comunicatele precedente, pentru a limita răspândirea infecției cu virusul Covid-19, Primăria orașului Zimnicea continuă activitatea săptămânală de dezinfecție în spațiile publice, prin intermediului operatorului licențiat SC URBANA SERV SRL, societate comercială cu unic asociat orașul Zimnicea, prin Consiliul Local al orașului Zimnicea.
Astăzi se desfășoară activitatea de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc, inclusiv reumplerea recipientelor cu substanțe dezinfectante și îmbibarea covorașelor de la intrările în scările de bloc, dezinfecția trotuarelor din zona centrală, atât cele comerciale, cât și cele pietonale și a mobilierului urban, cu dezinfectantul virucidal cu spectru larg de acțiune “Rely+On Virkon”, agreat de Ministerul Sănătății. Tot astăzi se va efectua dezinfecția generală și în Piața agroalimentară a orașului, unde se utilizează aceeași soluție.
Nici străzile din oraș, inclusiv străzile laterale nu sunt neglijate și vor fi supuse tratamentului săptămânal de dezinfecție, folosindu-se soluția Clor lichid 14 – hipoclorit de sodiu, de asemenea soluție agreată de Ministerul Sănătății și care nu prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor.
Se efectuează activități de dezinfecție ori de câte ori este nevoie la Serviciul De Ambulanță, Pompieri – SMURD, Spitalul orășenesc Zimnicea și Centrul de Carantină de la Tabăra ”Dunărica”.
La data postării prezentului comunicat, în Centrul de carantină se află 37 de persoane, din care 5 sunt cetățeni ai orașului Zimnicea. Săptămâna trecută, la expirarea perioadei impuse de 14 zile, un număr de 29 de persoane au plecat din centru și au sosit încă 12 persoane.
Din fondurile alocate, Spitalul orășenesc Zimnicea a achiziționat echipamente de protecție și substanțe dezinfectante pentru o perioadă de minim 40 de zile. Activitatea medicală s-a diminuat simțitor, astfel în prezent sunt internate în spital 3 persoane.
Pentru a preveni o infectare a personalului spitalului, s-au efectuat 62 de teste rapide, din care 5 au fost pozitive. Pentru aceste persoane, s-au efectuat teste tip PCR, care au fost prelucrate la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș” și la Institutul ”Cantacuzino”, rezultatele fiind negative.
Până în prezent în orașul Zimnicea nu s-a confirmat niciun caz de infectare cu virusul Covid-19.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PÂRVU PETRE


Sari la conținut