Bani europeni pentru Spitalul Orășenesc Zimnicea

Bani europeni pentru Spitalul Orasenesc ZimniceaZimnicea a făcut încă un pas în vederea accesării și implementării  proiectului transfrontalier cu finanțare europeană – “Sănătatea ta contează! Modernizarea spitalelor orășenești din Zimnicea și Svishtov”. Întrunit în ședința extraordinară, Consiliul Local a aprobat vineri, 11 martie, cele două proiecte de hotărâri prin care primăria poate continua demersurile începute în urmă cu aproximativ două luni de zile.

Proiectul româno-bulgar are o valoare totală de peste 1.5 milioane de euro, părții române, în speță Spitalului Orășenesc Zimnicea, urmând să-i revină aproximativ 800 000 de euro, bani care vor finanța achiziționarea de aparatură medicală modernă pentru toate secțiile spitalului. Contribuția orașului nostru este una infimă – 2% din cheltuielile eligibile ale proiectului. O altă componentă  a proiectului prevede derularea a două schimburi de experiență și bune practici între personalul medical al celor două spitale vizate. Lista cu aparatura și echipamentele medicale pe care spitalul din Zimnicea speră să o poată achiziționa în cadrul proiectului a fost deja alcătuită, aceasta fiind rezultatul consultării dintre cadrele medicale ale spitalului și primarul orașului. Lista acoperă necesarul tuturor secțiilor medicale ale unității spitalicești.

Consilierii locali au aprobat cele două proiecte de hotărâri în unanimitate, astfel încât  administrațiile locale din Zimnicea și Svishtov pot depune săptămâna viitoare proiectul comun la Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră de la Călărași.

Biroul de Presă al Primăriei Zimnicea


Sari la conținut