20.05.2020 – Comunicat

20 MAI 2020

COMUNICAT

 

Pentru a contracara informații eronate și tendențioase care circulă în spațiul public de multă vreme, cu privire la regimul de proprietate al lacurilor Dunărica și la neglijența autorității locale față de clădirea monument istoric a gării din oraș, Primăria orașului Zimnicea a făcut demersuri la entitățile publice de resort, în vederea clarificării acestor aspecte.
Astfel, în data de 5 mai 2020, Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea – Sistemul de Gospodărire a Apelor Teleorman, ne-a comunicat că lacurile Dunărica 1, 2 și 3 sunt în administrarea sa și fac parte din domeniul public al statului român, în concluzie nici Consiliul Local al orașului Zimnicea și nici Primăria orașului Zimnicea nu au în administrare aceste lacuri și nu pot dispune niciun fel de măsuri cu privire la destinația sau întreținerea acestora.
    Același regim de proprietate au și albiile minore ale cursurilor de apă Dunărea, Rojiștea și Pasărea de pe teritoriul orașului Zimnicea, dar și ostroavele Cioroiu, Cinghinea și Gâsca.
În ceea ce privește clădirea gării, așa cum am precizat anterior, am făcut demersuri către Compania Națională de Căi Ferate ”CFR” SA, proprietar al clădirii, care ne-a comunicat că în actualul context economic, includerea în programele de investiții și asigurarea finanțării de către companie a acestor lucrări va fi dificil de realizat în cursul anului 2020, însă în programele viitoare, în funcție de resursele financiare disponibile, va avea în vedere și finanțarea unor lucrări de reparații la această clădire.
Mulțumim frumos celor două entități care au răspuns prompt solicitărilor noastre, în perioada stării de urgență, perioadă în care prioritățile erau cu totul altele atât pentru noi, cât și pentru celelalte instituții și autorități publice ale statului român.
Sperăm că prin aceste informații vom pune capăt speculațiilor pe aceste două teme, menite să denigreze imaginea Primăriei și a reprezentanților săi legali, informații pe care cu ușurință unele persoane le postează în mediul virtual, fără a face nicio verificare sumară a veridicității.
Pentru obținerea de informații cu privire la administrația publică locală, recomandăm cetățenilor noștri, precum și oricăror alte persoane interesate, să se informeze din sursele oficiale ale Primăriei orașului Zimnicea, respectiv site-ul nostru oficial www.orasulzimnicea.ro și pagina de Facebook www.facebook.com/primariaorasuluizimnicea/, unde publicăm informații de interes public și prin intermediul căreia considerăm că menținem cu utilizatorii de Facebook un contact real și mai puțin birocratic.
Cu excepția acestor două surse oficiale de informare, Primăria orașului Zimnicea nu deține niciun alt site sau cont, pe nicio rețea de socializare.

PRIMAR,
PÂRVU PETRE

 

20.05.2020 – Descarcă Comunicat

Descarcă – Răspuns Apele Române

Descarcă – Răspuns CFR SA – Gara Zimnicea


Sari la conținut