15.05.2020 – Informare cetățeni

 

15.05.2020 – Descarcă – Dispoziția Primarului orașului Zimnicea nr. 210

 

 

15 MAI 2020

COMUNICAT

Ca urmare a publicării în Monitorul oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 24 din 15.05.2020 privind aprobarea instituirii stării de alertă la nivel național și a măsurilor de prevenire și control a infecțiilor în contextul situației epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2, se instituie următoarele măsuri la nivelul orașului Zimnicea:
Accesul în sediul Primăriei orașului Zimnicea și al Direcției Publice de Asistență Socială, se va face cu respectarea următoarelor reguli:
-Pentru orice problemă care intră în sfera serviciilor publice prestate de aceste autorități publice locale, cetățenii se vor adresa la Compartimentul Informare și Relații Publice situat la parterul sediului administrativ, pentru a asigura o suprafață minimă de 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță minimă de 2 m între oricare două persoane apropiate, toate documentele urmând a fi depuse și ridicate, doar din această locație.
-Pentru orice problemă a persoanelor fizice și juridice, legată de impozitele și taxele locale, precum și achitarea acestora, sunt deschise două ghișee la parterul sediului administrativ;
-Atât la ghișee cât și la Compartimentul Informare și Relații Publice, nu este permis accesul a mai mult de două persoane concomitent;
-La intrarea în sediu este instituit un punct de control-acces în incintă, unde se asigură de către un asistent medical triajul epidemiologic, constând în controlul temperaturii personalului propriu și vizitatorilor; pentru persoanele care refuză triajul epidemiologic și pentru persoanele a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37.30 C, se va interzice intrarea în sedii.
-Rugăm cetățenii să utilizeze substanțele dezinfectante pentru mâini și filtrele dezinfectante pentru picioare, amplasate la intrările în sediile noastre și să poarte măști de protecție;

Piața agroalimentară și Piața de desfacere pește din orașul Zimnicea vor funcționa cu program normal, fiind instituit un program riguros de dezinfecție pentru protecția producătorilor agricoli, comercianților și cumpărătorilor.
Comercianții din piețe au obligația de a adopta măsuri de protecție împotriva răspândirii Covid-19, respectiv să poarte mănuși și măști. Pentru spațiile închise din piețe, purtarea măștilor este obligatorie și pentru cumpărători.

Se reia activitatea cu publicul la Biblioteca orășenească, cu respectarea următoarelor reguli:
Efectuarea triajului epidemiologic, constând în controlul temperaturii personalului propriu şi vizitatorilor; pentru persoanele care refuză triajul epidemiologic și pentru persoanele a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37.30 C, se va interzice intrarea în sediu.
Dotarea cu substanțe dezinfectante pentru mâini și filtre de protecție pentru picioare;
Persoanele care apelează la serviciile furnizate de Bibliotecă, au obligația de a adopta măsuri de protecție împotriva răspândirii Covid-19, respectiv să poarte măști.
Începând cu data de 15.05.2020 se redeschide Parcul central și este permis accesul în Piața centrală a orașului, cu excepția locurilor de joacă pentru copii, cu respectarea de către cetățeni a măsurilor de distanțare socială, respectiv constituirea de grupuri de maxim 3 persoane care nu fac parte din aceeași familie, a regulilor de igienă și prevenție, respectiv spălare pe mâini și utilizarea filtrelor dezinfectante pentru picioare.

Pentru protecția cetățenilor, în perioada stării de alertă, bazele sportive aparținând U.A.T. Orașul Zimnicea rămân închise.

PRIMAR,
PÂRVU PETRE

 


Sari la conținut