Zimnicea și-a aprobat bugetul

 

Consiliul Local Zimnicea a aprobat în ședința ordinară de ieri, 19 februarie, bugetul orașului pe anul 2020. Proiectul de buget este unul echilibrat, care permite desfășurarea activităților specifice pe cele doua secțiuni prevăzute de legislație: secțiunea de funcționare și secțiunea de dezvoltare. El permite de asemenea, continuarea în bune condiții a proiectelor de modernizare aflate în derulare. Bugetul a fost structurat astfel încât să răspundă necesităților celor mai urgente ( de exemplu,finanțarea de lucrări și dotări la spitalul orășenesc, în vederea obținerii acreditării de funcționare). O analiza a construcției bugetare arata clar care sunt prioritățile orașului: sănătatea, învățământul, proiectele de modernizare și dezvoltare.
Bugetul aprobat ieri asigura Spitalului Orășenesc Zimnicea sumele necesare efectuării de lucrări și dotări specifice, necesare obținerii acreditării de funcționare. Alocarea acestor sume a fost o prioritate pentru buget, ținând cont că luna viitoare spitalul zimnicean așteaptă vizita comisiei ANMCS (Autoritatea Naționala de Management a Calității în Sănătate), în vederea obținerii acreditării de funcționare. Aceste sume se adaugă celor alocate în anul 2019, în același scop. Tot la acest capitol trebuie subliniat faptul ca au fost asigurați banii necesari contribuției la proiectul cu finanțare europeană care vizează eficientizarea energetica a Spitalului Orășenesc Zimnicea.
Bugetul asigură, printre altele, transportul elevilor, bursele școlare, dar și contribuțiile financiare ale primăriei în proiectele de modernizare ale școlilor din oraș, aflate la momentul actual în derulare. Sunt asigurate de asemenea și sumele care constituie contribuția primăriei la alte proiecte (cel de dotare al serviciului voluntar pentru situații de urgență). Salariile personalului din primărie și din instituțiile publice care depind de primărie, au fost de asemenea, asigurate prin proiectul de buget aprobat în ședința de ieri. Bugetul aduce vești bune și pentru asistenții personali ai persoanelor cu handicap, ale căror salarii sunt asigurate și ele de construcția bugetara pentru anul în curs.
Proiectul de buget a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenți la ședință.
În interviul alăturat, primarul orașului Zimnicea, dl.Petre Pârvu, vorbește despre o parte dintre prioritățile bugetare ale anului 2020.

 


Skip to content