Zimnicea a marcat astăzi Ziua Persoanelor Vârstnice

Ziua Persoanelor Vârstnice a fost marcată astăzi și la Zimnicea, acolo unde peste 100 de seniori au răspuns invitației anuale a autorităților locale pentru întalnirea de 1 octombrie. Persoanele vârstnice au fost omagiate și la Zimnicea, cu ocazia zilei de 1 octombrie, sărbatoarea internațională a persoanelor în vârstă. Întâlnirea anuală prilejuită de această zi a debutat și anul acesta cu întâlnirea din sala mare a primăriei, acolo unde seniorii orașului au luat cunoștință de cele mai importante subiecte de pe agenda comunității locale.

A urmat apoi o vizită la noul campus al liceului din Zimnicea, un obiectiv așteptat de mai multe generații de elevi. Au fost vizitate clădirea propriu-zisă dar și celelalte obiective (sala de sport și ateliere). Întâlnirea s-a încheiat cu un omagiu din partea autorităților locale: o floare și o diplomă pentru cei mai în vârstă dintre locuitorii orașului.

Ziua de 1 octombrie a fost decretată ca zi oficială a persoanelor vârstnice în anul 1990. Anual au loc în această zi manifestări și evenimente dedicate omagierii generațiilor vârstnice, a contribuției lor la dezvoltarea societăților și comunităților locale.


Skip to content