Utilaje și dotări pentru intervenții în situații de urgență

 

Primăria Zimnicea se dotează cu utilaje și aparatură necesara intervenției în cazul situațiilor de urgentă. Este vorba despre un proiect romano-bulgar, cu finanțare europeană. Toate utilajele și dotările vor sta la dispoziția unui serviciu public de voluntari care se va organiza la nivelul primăriei și care va fi pregătit permanent să intervină în cazul în care situația se va impune. Inițiativa Primăriei Zimnicea este unică la nivel de județ și printre puținele de acest fel în țara noastră.
USES-“Standarde Uniformizate, Coordonare Îmbunătățită-securitate comună”, este un proiect european derulat de Primăria Zimnicea în parteneriat cu municipiul bulgar Svishtov. Valoarea totala a proiectului este de 1 milion de euro, câte 500 000 pentru fiecare comunitate. Scopul proiectului este crearea unui cadru comun de intervenție pentru situațiile de urgenta în zona transfrontalieră. În urma acestui proiect Primăria Zimnicea s-a dotat cu o serie de utilaje necesare intervenției în caz de necesitate.
Dotările nu se vor opri însa aici, la dispoziția autorităților pentru a fi folosite în caz de nevoie urmând să mai intre și alte dotări specifice( costume de intervenție, detectoare audio și video, generator electric sau truse de prim ajutor). Toate acestea vor fi puse la dispoziția unui serviciu local de voluntari.
Serviciul local de voluntari va fi înființat în în urma unei decizii a Consiliului Local și va avea în componenta sa un număr de 24 de persoane.

 

Galerie:


Skip to content