Situația la zi

 

30 martie 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
În conformitate cu prevederile HG nr.201/18.03.2020, Centrul de carantină de la Tabăra ”Dunărica” stabilit astfel conform hotărârii nr.3/27.02.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman va fi preluat în cursul zilei de astăzi, 30.03.2020 de către Primăria orașului Zimnicea, în vederea administrării pe toată perioada în care va avea destinația de centru de carantină.
Prin această preluare, orașul Zimnicea este obligat să asigure toate condițiile necesare persoanelor carantinate, înțelegând prin aceasta asistență medicală, hrană, materiale dezinfectante, servicii de curățenie, spălătorie, articole personale, etc dar și asigurarea necesarului de personal care să deservească Centrul de carantină.
Este un efort foarte mare pentru administrația locală, în principal din cauza faptului că nu deținem materialele și echipamentele necesare, stocurile fiind epuizate, însă sperăm că vom reuși să ne achităm de această sarcină, în spiritul solidarității de care trebuie să dăm cu toții dovadă în această perioadă dificilă.
Centrul de carantină are o capacitate de 36 persoane, la momentul publicării comunicatului fiind carantinate aici 32 persoane, din care 4 sunt cetățeni ai orașului Zimnicea. Pentru 2 din persoanele carantinate expiră astăzi perioada impusă de 14 zile, numărul persoanelor înregistrând zilnic fluctuații.
Vă informăm că cetățeni ai orașului Zimnicea care au intrat în țară din zone roșii în ultimele 14 zile, sunt carantinate în municipiul Alexandria și în județul Constanța.
Dorim să vă asigurăm încă o dată ca existența Centrului de carantină în orașul Zimnicea nu prezintă niciun pericol pentru cetățeni, persoanele carantinate fiind sub pază nonstop și aflate la o distanță considerabilă de zona locuită a orașului. Până în acest moment nu există nicio persoană din orașul Zimnicea suspectă a fi infectată, sau infectată cu noul coronavirus Covid-19.
Așa cum vă informam și în comunicatul precedent, acțiunea de identificare a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, care locuiesc singure și fără aparținători continuă, personalul Primăriei orașului Zimnicea și al Direcției Publice de Asistență Socială asigurând pentru aceștia cumpărăturile, relația cu medicul de familie, procurarea de medicamente, precum și alte servicii utile acestora.
În continuare facem apel la cetățeni să ne comunice la numerele de telefon 024366431, 0725924667, 0762211611 sau e-mail primaria@orasulzimnicea.ro, dpas@orasulzimnicea.ro, dacă cunosc persoane vârstnice singure și neajutorate, pentru a putea interveni, protejând astfel categoria de vârstă cea mai expusă infectării cu virusul Covid-19.
De asemenea, continuă și acțiunea de sprijin pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu care au nevoie de produse alimentare și nonalimentare esențiale, relația cu medicii de familie și cumpărarea de medicamente. În prezent avem în izolare la domiciliu sute de persoane, administrația locală păstrând legătura cu fiecare familie în parte.
La finalizarea perioadei de izolare la domiciliu, cetățenii sunt obligați să urmeze procedura impusă de Ordinul Ministerului Sănătății nr.497/25.03.2020, postat pe site-ul nostru, respectiv completarea declarației pe propria răspundere și respectarea indicațiilor Direcției de Sănătate Publică Teleorman. Persoanele izolate la domiciliu ne pot contacta la numerele de telefon prezentate mai sus.
Pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul Covid-19 se fac acțiuni de dezinfecție în toate spațiile publice (străzi, trotuare, mobilier urban, scări de bloc, etc) în fiecare zi de luni. Dacă situația o impune, sau există suspiciuni că un spațiu ar putea fi infectat, aceste acțiuni se vor efectua mai des.
Vă reamintim coordonatele de contact ale Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), unde persoanele aflate în izolare la domiciliu sunt obligate să comunice situația lor, dar unde și orice cetățean poate sesiza aspecte legate de nerespectarea izolării la domiciliu a celor veniți din zonele afectate: 0247 311 354, 0247 312 813, Fax 0247312224, Mobil 0754094289.

Încă o data, facem apel la toți cetățenii orașului Zimnicea să respecte regimul de carantină totală și să renunțe la orice deplasări care nu sunt prevăzute în Ordonanțele Militare nr.1-4/2020. Este foarte important să evităm orice contact social și regulile de igienă, deoarece prin această protecție individuală, asigurăm protecția familiilor noastre, a copiilor și bunicilor, a întregii comunități!
Vă rog să aveți încredere în măsurile întreprinse de autoritatea locală, deoarece în permanență lucrăm pentru a evita pe cât posibil o răspândire comunitară a noului coronavirus. Eu am încredere deplină în dumneavoastră, fac apel la solidaritate și înțelegere pentru respectarea restricțiilor și sunt sigur că acest mesaj al meu, în calitate de Primar al orașului Zimnicea va ajunge la un număr cât mai mare de cetățeni.
Sunt convins că numai împreună vom depăși cu bine această criză.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

 


Sari la conținut