Proiecte și bani pentru spital

 

Consiliul Local Zimnicea a aprobat astăzi în sedința de lucru extraordinară un proiect de hotărâre referitor la crearea unei secții de recuperare medicală în cadrul Spitalului Orășenesc Zimnicea. Mai exact, etajul 4 al spitalului (etaj actualmente neutilizat) a fost predat către Compania Națională de Investiții, cea care va finanța proiectul (în valoare de 240 de miliarde de lei vechi). Contribuția primăriei este de 2 miliarde de lei vechi, bani necesari introducerii utilităților.

Ministerul Sănătății a alocat anul acesta circa 7 miliarde de lei vechi pentru spitalul din Zimnicea. Primăria Zimnicea a distribuit acești bani către finanțarea lucrărilor aflate în curs la spitalul orașului, dar și pentru diferite achiziții necesare funcționării unității spitalicești.

Până la sfârsitul acestui an urmează să fie semnat un alt contract de investiții pentru spitalul din Zimnicea. Noul proiect vizează anveloparea întregului spital în vederea creșterii eficienței energetice. Proiectul este unul cu finanțare europeană, în valoare de circa 4.5 milioane de euro.


Skip to content