Primarul informează cetățenii – 23.03.2020

 

 

Până în prezent, la nivelul orașului Zimnicea nu a fost depistata nici o persoana contaminata cu COVID-19.
La momentul actual, în Tabăra de Agrement “Dunărica” sunt carantinate 20 de persoane, dintre care 19 au primit aviz negativ. 7 dintre aceste persoane vor pleca mâine acasă, asta după ce vor primi din partea DSP recomandările legate de regulile pe care urmează să le respecte în continuare. Una dintre persoanele aflate în carantina este cetățean al orașului Zimnicea, întors recent din Anglia. De îngrijirea celor aflați în carantina se ocupa Direcția de Sănătate Publica Teleorman. Numărul celor izolați la domiciliu este de 89 de persoane, întoarse recent din străinătate. Acestea au luat legătura cu medicii de familie și DSP. Poliția naționala și poliția locala (aflata acum în subordinea poliției naționale) se ocupa cu verificarea respectării condițiilor de izolare. Primăria Zimnicea păstrează și ea legătura cu aceste persoane, în unele cazuri implicându-se deja în ajutorarea lor cu diverse servicii.
Conform ordonanței militare, primăria are misiunea de a identifica persoanele vârstnice trecute de 65 de ani, persoanele singure și cu venituri mici, care sunt cele mai vulnerabile în cazul unei contaminări cu noul coronavirus. Primăria va monitoriza aceste persoane și le va acorda ajutorul dacă situația o va cere.
Spitalul Orășenesc Zimnicea a amenajat o camera pentru carantina. Primăria Zimnicea vine în sprijinul spitalului, în vederea achiziționării de materiale și echipamente de protecție necesare combaterii pandemiei. Astfel, Primăria Zimnicea a solicitat Consiliului Județean Teleorman un sprijin financiar de 1,3 miliarde de lei vechi, bani necesari achiziționării respectivelor materiale și echipamente (măști de protecție, măști chirurgicale, mănuși, combinezoane cu gluga de unica folosință, combinezoane de protecție COVID-19, halate impermeabile, viziere de protecție cu mască împotriva bolilor contagioase, ochelari de protecție din policarbonat cu aerisire indirecta și lentile clare, diferite tipuri de acoperitori pentru încălțăminte).
Tot pentru a evitat riscurile contaminării, sala de sport, terenul de sport din zona ANL, creșa, cabinetul stomatologic școlar, biblioteca orașului, și-au suspendat programul de lucru cu publicul.
Piața agroalimentară rămâne în continuare deschisă.
Primarul informează cetățenii că pentru plata integrală a taxelor și impozitelor locale, aceștia beneficiază de bonificația de 10%, până la 30 iunie .
Toate serviciile de utilitate publică funcționează după programul normal: furnizarea apei, colectarea și transportul gunoiului, măturarea străzilor.
Pentru a evitat orice risc, a fost sistată prezența persoanelor care beneficiază de ajutor social la activitățile desfășurate de primărie.
De asemenea, urmează să se ia o decizie și pentru dotarea cu echipamente și materiale de protecție a celor 30 de muncitori din cadrul SPADPP.
Mesajul Primarului orașului Zimnicea către cetățenii orașului este unul foarte clar: Stați în casă! Evitați la maxim contactul social! Numai așa vom reuși să trecem cu bine peste pericolul pandemiei. Vom reuși doar împreună!

Rămâneți în casă!

 


Sari la conținut