Dotarea și pregătirea școlilor în vederea deschiderii acestora în 14 septembrie 2020

Astăzi, 12 august 2020, în urma convocării Primarului orașului Zimnicea, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local al orașului Zimnicea, aferentă lunii august 2020.
Suplimentar, pe ordinea de zi a ședinței, au fost incluse două proiecte de hotărâri, ce vizează pregătirea școlilor în vederea începerii noului an școlar. În actualul context pandemic, este foarte dificil de previzionat în ce condiții se vor derula cursurile școlare în noul an școlar, însă în mod sigur acestea nu se vor desfășura ca în anii precedenți.
În lipsa unor norme emise de Ministerul Sănătății și de Ministerul Educației și Cercetării, au avut loc întâlniri între Primarul orașului Zimnicea și directorii unităților de învățământ din oraș, pentru adoptarea unor măsuri organizatorice, implicit stabilirea necesarului de fonduri pentru fiecare școală. Alocarea acestor sume nu mai putea fi amânată, deoarece procedurile financiare și cele de achiziție publică presupun timp și nu ne dorim ca la data de 14 septembrie 2020, școlile din oraș să fie nepregătite.
În urma întâlnirilor cu directorii de școli, cu părinți și elevi, s-a constatat că toți factorii implicați, inclusiv Primarul orașului Zimnicea, doresc reluarea cursurilor școlare și pentru că tot mai mult se insistă pe ideea de învățământ online, s-a propus dotarea școlilor cu echipamentele necesare.

 

Primar

Petre PÂRVU

Descarcă – Comunicat dotare școli 12.08.2020

 


Sari la conținut