Măsuri de prevenire a contaminării cu CORONAVIRUS

 

Primăria Zimnicea a demarat o ampla acțiune de dezinfecție pentru stoparea răspândirii coronavirusului, la nivelul tuturor instituțiilor publice ale orașului, care depind de administrația publică locală. Astfel, au trecut prin dezinfecție Serviciul Public de Evidență a Populației, Biblioteca, toate școlile și grădinițele, Căminul de Bătrani, Centrul pentru Copiii cu Dizabilități, Piața de pește și Piața agroalimentară, utilajele de transport, Primărie, etc. A fost folosit “Rely +On Virkon”, un dezinfectant virucidal puternic, cu spectru larg de acțiune, dezinfectant agreat de către Ministerul Sănătății.
Dezinfecția nu a fost singura măsură luată pentru limitarea pericolului de contaminare cu coronavirus. Mai multe instituții publice lucrează după un program modificat. De asemenea, Cabinetul Stomatologic școlar și-a suspendat activitatea până pe 31 martie, inclusiv. Biblioteca orașului a sistat și ea programul cu publicul pana la 31 martie. Târgul obor organizat în fiecare duminică în piața agroalimentară este și el suspendat pana pe 31 martie, cu posibilitatea de prelungire a măsurii, în cazul în care evoluția situației o va impune.
Primăria Zimnicea roagă toți cetățenii orașului să respecte regulile de igienă personală și să evite spațiile aglomerate. De asemenea, elevii sunt rugați, pe cât posibil, să rămână în casă.

 

 


Sari la conținut