Liceul Zimnicea dorește să deschidă clase cu profil profesional

 

Liceul Teoretic Zimnicea își propune să deschidă clase cu profil profesional în cadrul unui program de învățământ dual. În acest sens, astăzi a avut loc la Primăria Zimnicea o întâlnire între reprezentanții liceului și agenți economici de pe raza orașului Zimnicea.

Tema întâlnirii: deschiderea unui program de învățământ dual care să pregătească elevii în diferite calificări profesionale cerute de piața muncii locală. Pentru a deschide un astfel de program este nevoie ca agenții economici să solicite o serie de calificări către Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic. Liceul va trebui apoi să obțină autorizarea provizorie pentru respectivele calificări.

O astfel de formă de învățământ profesional va fi benefică pentru piața locală a muncii. Primăria va susține de asemenea acest proiect.

Învățământul profesional din cadrul programului dual va dura 3 ani, la cursurile sale putând să se înscrie absolvenții de clasa a 8-a, dar și tinerii până în 26 de ani, dacă nu au urmat o altă formă de școlarizare dupa cele 8 clase. Liceul Teoretic Zimnicea speră să organizeze începând cu anul școlar 2020-2021 cel puțin o astfel de clasă (cu un minim de 20 de elevi, care pot urma una dintre cele 3 specializări profesionale cerute de piața muncii locală).


Skip to content