Informare – măsuri de prevenție

 

La nivel de oraș, situația este în continuare sub control. Primăria Zimnicea depune toate eforturile pentru stoparea apariției coronavirusului la Zimnicea. Până la momentul actual, nici o persoană nu a fost depistată pozitiv cu Covid-19.
Primăria Zimnicea a finalizat ieri acțiunea de dezinfecție a tuturor instituțiilor publice care sunt subordonate autorității locale. Acțiunea de dezinfecție nu s-a oprit doar asupra instituțiilor publice, ci a fost realizată și pe străzile și trotuarele din zona centrala a orașului. Parcul a fost și el dezinfectat, de asemenea, mobilierul stradal.
Legat de Spitalul Orășenesc Zimnicea, trebuie știut că începând de astăzi, în cadrul spitalului funcționează un punct de triaj al pacienților, amplasat în curtea unității spitalicești. Toți cei care vor să intre în clădirea spitalului vor completa un chestionar și vor fi testați de către un asistent de la camera de gardă. Accesul vizitatorilor a fost sistat. De asemenea, nu se mai fac internări, decât în cazul urgențelor de gradul 1 și 2.
Despre persoanele aflate în carantină la Tabăra de Agrement “Dunărica”, trebuie menționat ca până în prezent nu s-a confirmat nici un caz de contaminare cu coronavirus. Astăzi erau în carantină, aici, 16 persoane, dintre care 14 au fost testate negativ, celelalte 2 persoane așteptând sosirea rezultatelor. De monitorizarea și îngrijirea persoanelor aflate în carantină se ocupa Direcția de Sănătate Publică Teleorman. Niciunul din cei carantinați nu sunt cetățeni ai orașului Zimnicea.
Numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a crescut cu încă, 7 persoane, întoarse recent din străinătate. Ele se adaugă familiei care se afla deja în izolare la domiciliu încă de săptămâna trecută. Autoritățile zimnicene fac un apel către toți cetățenii orașului Zimnicea care se întorc din străinătate, să anunțe autoritățile și să rămână în izolare la domiciliu.
Autoritățile fac apel la toți cetățenii orașului Zimnicea pentru respectarea câtorva reguli esențiale în ceea ce privește stoparea răspândirii coronavirusului. Aceste reguli pot fi aflate de la orice avizier public. Printre acestea, cele mai importante și mai ușor de aplicat sunt cele referitoare la igiena mâinilor și la evitarea aglomerărilor.

 


Sari la conținut