Conferință pastorală la Zimnicea

 

Zeci de preoți din protoieria Alexandriei și-au dat ieri 22 octombrie 2019 întâlnire la Zimnicea, la Catedrala “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, pentru conferința pastoral-misionară semestrială. Evenimentul s-a bucurat și de prezența PS Galaction Stângă, episcopul Alexandriei și Teleormanului. Tema conferinței: ”Chipuri de slujire a Bisericii strămosești – Patriarhii Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu”.

Moment emoționant la finalul conferinței pastorale de astăzi. Preotul Gheorghe Safta, parohul Catedralei “Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Zimnicea, și-a sărbătorit cei 44 de ani de slujire. Moment de bilanț, de trecere în revistă a unor momente importante ale activității sale, dar și ale vieții sfântului lăcaș de care și-a legat numele în ultimele decenii. Cu această ocazie preotul Gheorghe Safta a primit din partea domnului primar Petre Pârvu o diplomă de onoare.

Pentru Biserica Ortodoxă Română, anul 2019 este „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești”.


Skip to content