Informații noi-COMUNICAT – continuitate în adoptarea de măsuri necesare pentru prevenirea COVID-19

Coordonatele de contact ale Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), sunt următoarele:

 Telefon 0247 311 354, 0247 312 813, Fax 0247 312 224,

Mobil 0754 094 289, e-mail epidemiologie.teleorman@yahoo.com.

 

 

 

17.03.2020 – Descarcă – Comunicat măsuri protecție

18.03.2020 – Descarcă – Comunicat măsuri protecție

18.03.2020 – Descarcă – Update – Comunicat măsuri protecție

20.03.2020 – Descarcă – Comunicat

23.03.2020 – Descarcă – Comunicat

24.03.2020 – Descarcă – Comunicat identificare oportunitate învățare la distanță

24.03.2020 – Descarcă – Comunicat

25.03.2020 – Descarcă – Anunț

27.03.2020 – Descarcă – Comunicat

30.03.2020 – Descarcă – Comunicat

01.04.2020 – Descarcă – Comunicat

06.04.2020 – Descarcă – Comunicat

07.04.2020 – Descarcă – Comunicat

08.04.2020 – Descarcă – Comunicat

10.04.2020 – Descarcă – Comunicat

13.04.2020 – Descarcă – Comunicat

16.04.2020 – Descarcă – Comunicat

22.04.2020 – Descarcă – Comunicat

01.05.2020 – Descarcă – Comunicat

14.05.2020 – Descarcă – Comunicat

________________________________________________________________________________________________

14 MAI 2020

COMUNICAT

 

În această perioadă, administrația locală a orașului Zimnicea întreprinde măsurile care se impun o data cu trecerea de la starea de urgență la starea de alertă.
Din păcate, din cauza faptului că nu s-au publicat încă în Monitorul Oficial al României actele normative care impun limitele în vederea prevenirii răspândirii infecției cu virusul Covid-19, nu știm exact ce activități pot fi deschise în prima etapă a relaxării măsurilor.
Parcul central și piața centrală se vor deschide pentru cetățeni, începând cu data de 15 mai 2020, până atunci accesul fiind permis doar pentru tranzitare. În prima fază, pentru a proteja sănătatea copiilor noștri, locurile de joacă vor rămâne închise, până la noi reglementări.
În continuare se vor face regulat activitățile de dezinfecție a zonei centrale (parc și piața centrală), a străzilor, a tuturor scărilor de bloc, inclusiv reumplerea recipientelor cu substanțe dezinfectante și îmbibarea covorașelor de la intrările în scările de bloc, dezinfecția trotuarelor din zona centrală, atât cele comerciale, cât și cele pietonale și a mobilierului urban.
Piața agroalimentară a orașului funcționează cu program normal și aici fiind efectuate regulat tratamente de dezinfecție. În Piața agroalimentară se mențin regulile impuse comercianților și cumpărătorilor pentru protejarea sănătății.
În ceea ce privește activitatea Centrului de recuperare pentru minorii cu dizabilități și a Cabinetului dentar școlar, oricât de mult ne-am dori să venim în întâmpinarea nevoilor copiilor, așteptăm normele specifice de la Ministerul Sănătății pentru a putea relua activitatea.
De asemenea este incertă data redeschiderii Bibliotecii orășenești, a terenurilor și sălii de sport, și în acest caz așteptând reglementări de la autoritățile centrale.
În această perioadă se va demara și acțiunea de dezinsecție împotriva țânțarilor.
Facem un apel către cetățenii orașului Zimnicea să respecte în continuare normele de igienă recomandate, să respecte distanțarea socială și deplasările inutile pentru a proteja sănătatea întregii comunități.
Și pentru a încheia într-un ton optimist, vă informăm că singurul pacient din orașul Zimnicea depistat pozitiv la infecția cu virusul Covid-19, a fost declarat vindecat și externat de la Spitalul clinic „Dr. Victor Babeș” – București.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

 

________________________________________________________________________________________________

01 MAI 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,

Așa cum v-am obișnuit, va informăm că astăzi 01.05.2020 prin adresa nr. 3459/ 01.05.2020, Direcția de Sănătate Publică Teleorman, ne comunică faptul că a fost confirmat un caz COVID 19 internat la spitalul Municipal Caritas din Roșiori de Vede, persoana având domiciliul în orașul Zimnicea.
Speram ca este un caz izolat, însă facem din nou apel la dumneavoastră să respectați restricțiile de circulație impuse de autorități si normele de igienă recomandate.
Vă recomandăm, insistent, să evitați deplasările care nu sunt absolut necesare și de asemenea STAȚI ACASĂ, pentru protejarea dumneavoastră, a familiei și a comunității noastre!

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

________________________________________________________________________________________________

22 APRILIE 2020

COMUNICAT

Restricția de circulație a persoanelor vârstnice impusă prin Ordonanța Militară nr.3/24.03.2020 și anume faptul că ”circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, este permisă în afara locuinței numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor” deși a fost impusă pentru protejarea sănătății acestei categorii fragile a populației, a creat probleme în asigurarea cumpărăturilor zilnice.
Adresăm rugămintea tuturor magazinelor cu profil alimentar și farmaciilor din oraș să pună în aplicare prevederile art.2 din Ordonanța Militară nr.4/29.03.2020, respectiv:
”Operatorii economici care comercializează alimente și produse de strictă necesitate și care își desfășoară activitatea în condițiile dispuse prin ordonanțe militare în perioada stării de urgență își vor organiza programul de lucru pentru a facilita și a asigura, cu prioritate, accesul persoanelor de peste 65 de ani în intervalul orar 11.00-13.00, limitând, în acest interval, accesul persoanelor din alte categorii de vârstă.”
Facem acest apel la dumneavoastră, în urma multiplelor solicitări și sesizări venite din partea persoanelor vârstnice care întâmpină probleme în efectuarea cumpărăturilor în acest interval orar, din cauza faptului că nu li se acordă prioritate, dar și pentru că anumite alimente de bază, cum ar fi pâinea, se epuizează până în ora 11.00 în magazinele mici, aflate în proximitatea locuințelor acestora, fiind nevoiți să se deplaseze pe distanțe mai mari și să stea la cozi pentru procurarea pâinii.
De asemenea, contăm pe înțelegerea celorlalte categorii de vârstă și le recomandăm să își asigure cumpărăturile în afara intervalului orar 11.00 – 13.00.
În speranța că operatorii economici și persoanele cu vârsta sub 65 de ani vor da curs demersului nostru și vor asigura condițiile adecvate pentru efectuarea cumpărăturilor de către persoanele vârstnice în intervalul orar 11.00 – 13.00, vă mulțumim.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PÂRVU PETRE

 

 

________________________________________________________________________________________________

16 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Pentru a contracara, încă odată, dezinformările care circulă în spațiul public, în special prin intermediul platformei de socializare Facebook, doresc să aduc clarificări cu privire la sumele alocate pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirusul Covid-19, dar și susținerea financiară a măsurilor sociale care se impun a fi adoptate în această perioadă, astfel:
Imediat după declararea pandemiei, Spitalul orășenesc Zimnicea a efectuat câteva achiziții de echipamente de protecție și substanțe dezinfectante, însă fondurile spitalului erau absolut insuficiente pentru a acoperi aceste nevoi.
Astfel, în data de 20.03.2020 Spitalul orășenesc Zimnicea a transmis către Primăria Zimnicea o solicitare în vederea alocării sumei de 150.000 lei, necesară pentru achiziționarea echipamentelor de protecție pentru personal și substanțe dezinfectante.
În data de 08.04.2020 Spitalul orășenesc Zimnicea a mai transmis către Primăria Zimnicea încă o solicitare în vederea alocării sumei de 211.633 lei, necesară pentru achiziționarea echipamentelor de protecție pentru personal și substanțe dezinfectante.
Existând posibilitatea legală de finanțare a bugetului local cu sume din bugetul Județului Teleorman, Primăria Zimnicea a făcut doua solicitări în acest sens către Consiliul Județean, în vederea acoperirii costurilor generate de aceste cheltuieli total neprevăzute în bugetele de venituri și cheltuieli pentru anul 2020, deoarece la momentul la care acestea au fost întocmite și aprobate nu era declarată pandemie și în România nu exista niciun caz înregistrat de infecție cu virusul Covid-19.
Aceste sume solicitate de către Spitalul Orășenesc Zimnicea s-au repartizat în urma a doua Hotărâri ale Consiliului Județean Teleorman, nr. 52 din 31.03.2020 și nr. 58 din 10.04.2020 și vor fi utilizate numai în scopul protejării și prevenirii infectării cu COVID- 19, a personalului din Spitalului orășenesc Zimnicea și a pacienților săi. Destinația sumelor nu poate fi în nici un fel schimbată, fiind utilizate în scopul pentru care au fost alocate.
Persoane rău intenționate, care au ca unic scop dezinformarea populației și denigrarea imaginii Primăriei și a reprezentantului său legal – Primarul orașului Zimnicea- au preluat informații din comunicatele noastre, anterioare, acuzându-ne apoi că am mințit cu privire la utilizarea acestor sume, postând extrase din propunerile de amendamente formulate la hotărârile Consiliului Județean Teleorman, prin care s-au alocat fonduri pentru spitalele din județ.
Anexăm prezentului Comunicat documentele prin care au fost solicitate aceste sume și de asemenea documentele oficiale prin care au fost primite ele de la Consiliul Județean Teleorman, pentru o informare cât mai corectă și transparentă a cetățenilor orașului nostru.
Încă o data, facem apel la toți cetățenii orașului Zimnicea să respecte regimul deplasărilor impus de Ordonanțele militare. Este foarte important să evităm orice contact social și să respectăm regulile de igienă, deoarece prin această protecție individuală, asigurăm protecția familiilor noastre, a copiilor și bunicilor, a întregii comunități!
De asemenea fac apel la spiritul dumneavoastră civic și la solidaritate în aceste momente dificile, deoarece sunt convins că numai împreună vom depăși cu bine această criză.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PÂRVU PETRE

 

________________________________________________________________________________________________

 

13 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Așa cum vă informam în comunicatele precedente, pentru a limita răspândirea infecției cu virusul Covid-19, Primăria orașului Zimnicea continuă activitatea săptămânală de dezinfecție în spațiile publice, prin intermediului operatorului licențiat SC URBANA SERV SRL, societate comercială cu unic asociat orașul Zimnicea, prin Consiliul Local al orașului Zimnicea.
Astăzi de desfășoară activitatea de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc, inclusiv re-umplerea recipientelor cu substanțe dezinfectante și îmbibarea covorașelor de la intrările în scările de bloc, dezinfecția trotuarelor din zona centrală, atât cele comerciale, cât și cele pietonale și a mobilierului urban, cu dezinfectantul virucidal cu spectru larg de acțiune “Rely+On Virkon”, agreat de Ministerul Sănătății. Tot astăzi se va efectua dezinfecția generală și în Piața agroalimentară a orașului, unde se utilizează aceeași soluție.
Nici străzile din oraș, inclusiv străzile laterale nu sunt neglijate și vor fi supuse tratamentului săptămânal de dezinfecție, folosindu-se soluția Clor lichid 14 – hipoclorit de sodiu, deasemenea soluție agreată de Ministerul Sănătății și care nu prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor. Această activitate se va finaliza în cursul zilei de mâine, 14 aprilie 2020.
La data postării prezentului comunicat, la Centrul de carantină de la Tabăra școlară ”Dunărica”, se află în carantină instituționalizată 47 de persoane, din care 5 sunt cetățeni ai orașului Zimnicea. Sunt carantinate și familii cu copii, respectiv 14 minori cu vârste cuprinse între 3 săptămâni și 15 ani. Săptămâna trecută, un număr de 27 de persoane au plecat din centru, la expirarea perioadei impuse de 14 zile.
Primăria orașului Zimnicea prin Direcția Publică de Asistență Socială, depune eforturi pentru asigurarea condițiilor decente acestor persoane în situația data, inclusiv prin asigurarea hranei corespunzătoare.
Săptămâna trecută, s-a încheiat perioada de izolare la domiciliu pentru aproximativ 200 de cetățeni ai orașului Zimnicea, în prezent fiind în această situație doar 40 de persoane.

Până în prezent în orașul Zimnicea nu s-a confirmat niciun caz de infectare cu virusul Covid-19.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

 

________________________________________________________________________________________________

 

10 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
În urma publicării în Monitorul Oficial a Ordonanței Militare a Ministerului Administrației și Internelor nr.8 din 09.04.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19, vă informăm cu privire la acțiunile și măsurile întreprinse de administrația publică locală pentru îndeplinirea sarcinilor ce ne revin.
Așa cum v-am adus la cunoștință într-unul din comunicatele anterioare, Primăria orașului Zimnicea a hotărât încă de la debutul pandemiei să nu închidă Piața Agroalimentară, iar de la publicarea Ordonanței Militare nr.3 din 24.03.2020 s-a organizat activitatea de vânzare a produselor specifice în piața agroalimentară, astfel încât să se păstreze o distanță socială între producătorii agricoli, comercianți și cumpărători. Comercianții din piața agroalimentară au obligația de a adopta măsuri de protecție împotriva răspândirii Covid-19, respectiv să poarte mănuși și măști.
În continuare Piața va funcționa după programul normal și îndemnăm cetățenii să-și cumpere produsele specifice fără teamă, deoarece regulat se efectuează dezinfecția, cu substanța “Rely+On Virkon”, agreată de Ministerul Sănătății și care nu prezintă pericol pentru sănătatea publică.
Chiar dacă obligativitatea de montare a dispozitivelor cu substanțe dezinfectante la intrările în scările de bloc, s-a transformat în recomandare, Primăria orașului Zimnicea continuă activitatea de alimentare a dispozitivelor ori de câte ori este nevoie, precum și îmbibarea regulată a covoarelor de la intrările în scările de bloc cu substanțe dezinfectante.
O altă modificare adusă de Ordonanța Militară nr.8/09.04.2020 este cea de instituire a izolării preventive la locul de muncă a personalului Centrului Social de Recuperare pentru Persoanele Vârstnice din orașul Zimnicea, pentru o perioadă de 14 zile, începând de astăzi. Această perioadă de 14 zile este urmată ciclic de o perioadă de izolare preventivă la domiciliu, pe o perioadă egală cu cea de izolare preventivă la locul de muncă, prezența personalului în centru asigurându-se în ture / schimburi.
Primăria orașului Zimnicea, prin Direcția Publică de Asistență Socială, va asigura echipamentele igienico-sanitare și de protecţie necesare, hrana zilnică necesară și transportul personalului la intrarea și ieșirea din tură, cu respectarea măsurilor de protecţie şi prevenire a infecţiei.
Aparţinătorii / Susţinătorii / Reprezentanţii legali ai persoanelor vârstnice din centru, în baza unei cereri, pot solicita transferul beneficiarilor din centru la domiciliu sau, după caz, la reşedinţa aparţinătorilor / susţinătorilor / reprezentanţilor legali dacă îşi asumă, pe propria răspundere, că au condiţii corespunzătoare ocrotirii temporare a acestora.
Accesul vizitatorilor / aparţinătorilor / susţinătorilor / reprezentanţilor legali ai beneficiarilor serviciilor sociale în centru este interzis.

În continuare facem apel la dumneavoastră să respectați restricțiile de circulație impuse și normele de igienă recomandate de Ministerul Sănătății și postate pe site-ul nostru oficial, acțiunile fiecăruia dintre noi fiind extrem de importante în actualul context al pandemiei, deoarece prin această protecție individuală, asigurăm protecția familiilor noastre, a copiilor și bunicilor, a întregii comunități!

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

________________________________________________________________________________________________

08 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Așa cum vă anunțam zilele trecute, dorim să vă ținem la curent cu toate acțiunile întreprinse de administrația locală pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul Covid-19.
În comunicatul de astăzi, permiteți-ne să vă prezentăm succint activitățile desfășurate pentru dotarea Spitalului orășenesc Zimnicea, în vederea asigurării actului medical în condiții de securitate, atât pentru personalul medical cât și pentru pacienți.
În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului României nr. 40 din 2 aprilie 2020, privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar, începând cu data de 02.04.2020, pe perioada situației de urgență instituită în condițiile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgenta, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 453/2004, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Sănătății coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități.
După cum rezultă din textul citat, Ministerul Sănătății preia coordonarea spitalului, însă restul obligațiilor, inclusiv cele de finanțare, rămân în sarcina autorităților locale.
După cum bine știți, Spitalul orășenesc Zimnicea a fost o prioritate pentru Primărie încă de la preluarea managementului, însă rezultatele abia acum încep să se vadă.
Constant s-au făcut investiții în reparații curente și capitale, s-a derulat un proiect cu finanțare europeană pentru dotarea cu echipamente, aparatură medicală și mobilier, în prezent fiind în perioada de pre-contractare un alt proiect cu finanțare europeană, prin care ne propunem să reabilităm energetic întreaga clădire.
Aparatura medicală achiziționată prin intermediul proiectului anterior menționat este performantă și extrem de utilă în tratamentul pacienților infectați cu virusul Covid-19.
Astfel, Direcția de Sănătate Publică a Județului Teleorman, ne-a adresat o solicitare scrisă pentru darea în administrare gratuită Spitalului Caritas din municipiul Roșiorii de Vede, declarat ca spital suport pentru tratamentul pacienților infectați cu acest virus, injectomate, monitoare funcții vitale și un aparat de anestezie generală care poate fi util pentru oxigenare, pe durata tratamentului pacienților infectați cu virusul Covid-9.
Echipamentele au fost predate către acest spital în speranța că vor ajuta în salvarea de vieți omenești, dar dorim să vă asigurăm că spitalul mai deține echipamente similare în situația în care vom avea pacienți în stare critică.
Așa cum vă comunicam săptămâna trecută, din fondurile alocate în bugetul local de către Consiliul Județean Teleorman, pentru protecția pacienților și a personalului medical, Spitalul orășenesc Zimnicea a achiziționat substanțe dezinfectante și echipamente de protecție, în valoare de 150.000 lei, astfel: alcool sanitar, dezinfectant mâini, gel curățare mâini, halate chirurgicale, mănuși, teste rapide COVID – 19, combinezoane, acoperitori încălțăminte, ochelari de protecție, viziere, măști chirurgicale, măști FFP2 și FFP 3 cu valvă.
Știm că prin toate aceste măsuri întreprinse nu am putut acoperi toate necesitățile în domeniul medical din zona noastră, însă vă asigurăm am făcut și facem în continuare tot ceea ce ne stă în putință pentru protejarea populației împotriva infectării cu noul coronavirus și pentru asigurarea unor condiții optime de desfășurare a actului medical.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

________________________________________________________________________________________________

07 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Pentru o informare corectă a dumneavoastră cu privire la evoluția măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu virusul Covid-19, vă prezentăm succint activitățile desfășurate, cu precădere cele din domeniul asistenței sociale.
La data postării prezentului comunicat, la Centrul de carantină de la Tabăra școlară ”Dunărica”, se află în carantină instituționalizată 70 de persoane, din care 5 sunt cetățeni ai orașului Zimnicea. Sunt carantinate și familii cu copii, 5 din aceștia având vârste cuprinse între 2 săptămâni și 5 luni, implicit nevoie de îngrijiri speciale.
Primăria orașului Zimnicea face eforturi financiare pentru asigurarea condițiilor necesare acestor persoane, dar și prin asigurarea necesarului de salariați care își desfășoară activitatea în Centrul de carantină.
Așa cum vă informam săptămâna trecută, activitatea de protecție a persoanelor vârstnice, inclusiv a veteranilor de război, continuă prin efectuarea cumpărăturilor necesare, asigurarea relației cu medicii de familie precum și alte servicii solicitate de aceștia.
De asemenea, persoanele aflate în izolare la domiciliu reprezintă o preocupare pentru administrația locală, prin asigurarea de produse alimentare și non-alimentare esențiale, relația cu medicii de familie și cumpărarea de medicamente.
Au fost contactate persoanele cu dizabilități aflate în evidențele Direcției Publice de Asistență Socială, pentru a identifica nevoile acestora și a le acorda tot sprijinul necesar pentru depășirea acestor momente critice.
Până în prezent în orașul Zimnicea nu s-a confirmat niciun caz de infectare cu virusul Covid-19.
Repetăm apelul nostru către toți cetățenii orașului Zimnicea să respecte restricțiile de circulație și să renunțe la orice deplasări care nu sunt prevăzute în Ordonanțele Militare nr.1-4/2020. Mesajul nostru va ajunge la dumneavoastră și sonor, prin deplasarea în oraș a autovehiculului Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Zimnicea. Este foarte important să evităm orice contact social și să respectăm regulile de igienă recomandate, deoarece prin această protecție individuală, asigurăm protecția familiilor noastre, a copiilor și bunicilor, a întregii comunități!

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

________________________________________________________________________________________________

06 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Așa cum vă aduceam la cunoștință săptămâna trecută, pentru a limita răspândirea infecției cu virusul Covid-19, Primăria orașului Zimnicea continuă activitățile de dezinfecție în spațiile publice, prin intermediului operatorului licențiat SC URBANA SERV SRL, societate comercială cu unic asociat orașul Zimnicea, prin Consiliul Local al orașului Zimnicea.
Astăzi se desfășoară activitatea de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc, a trotuarelor din zona centrală, atât cele comerciale, cât și cele pietonale și a mobilierului urban, cu dezinfectantul virucidal cu spectru larg de acțiune “Rely+On Virkon”, agreat de Ministerul Sănătății. Tot astăzi se va efectua dezinfecția generală și în Piața agroalimentară a orașului, unde se utilizează aceeași soluție.
Precizăm că pentru respectarea prevederilor Ordonanței Militare nr.4/2020, în week-end la toate scările de bloc din oraș s-au montat dispozitive ce conțin soluție dezinfectantă pentru mâini și covorașe impregnate cu hipoclorit de sodiu, pentru dezinfectarea încălțămintei la intrarea în scări.
Începând de astăzi, toate străzile din oraș, inclusiv străzile laterale vor fi supuse tratamentului săptămânal de dezinfecție, folosindu-se soluția Clor lichid 14 – hipoclorit de sodiu, deasemenea soluție agreată de Ministerul Sănătății și care nu prezintă pericol pentru sănătatea oamenilor. Această activitate se va finaliza în cursul zilei de mâine, 07 aprilie 2020.
Activitatea de dezinfecție pe străzi se va realiza și cu o vidanjă ce aparține SC APA SERV SA, operatorul regional pentru alimentare cu apă și canalizare, însă acest autovehicul a fost dezinfectat minuțios în prealabil, neexistând niciun pericol pentru sănătatea cetățenilor.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

________________________________________________________________________________________________

01 APRILIE 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
Pentru a contracara dezinformările care circulă în spațiul public, în special prin intermediul platformei de socializare Facebook, doresc să aduc clarificări cu privire la sumele alocate pentru prevenirea răspândirii infecției cu coronavirusul Covid-19, dar și susținerea financiară a măsurilor sociale care se impun a fi adoptate în această perioadă, astfel:
Imediat după declararea pandemiei, Spitalul orășenesc Zimnicea a efectuat câteva achiziții de echipamente de protecție și substanțe dezinfectante, însă fondurile spitalului erau absolut insuficiente pentru a acoperi aceste nevoi.
Astfel, în data de 20.03.2020 Spitalul orășenesc Zimnicea a transmis către Primăria Zimnicea o solicitare în vederea alocării sumei de 150.000 lei, necesară pentru achiziționarea echipamentelor de protecție pentru personal și substanțe dezinfectante.
Existând posibilitatea legală de finanțare a bugetului local cu sume din bugetul Județului Teleorman, Primăria Zimnicea a făcut o solicitare în acest sens către Consiliul Județean, în vederea acoperirii costurilor generate de aceste cheltuieli total neprevăzute în bugetele de venituri și cheltuieli pentru anul 2020, deoarece la momentul la care acestea au fost întocmite și aprobate nu era declarată pandemie și în România nu exista niciun caz înregistrat de infecție cu virusul Covid-19.
Aceasta nu este singura măsură întreprinsă de Primărie pentru pregătirea spitalului, fiind făcute multe solicitări pentru obținerea de echipamente și soluții dezinfectante, deoarece așa cum bine se cunoaște, stocurile sunt volatile iar prețurile variază de la o oră la alta.
Fără nicio legătură cu finanțarea Spitalului orășenesc Zimnicea, în comunicatul postat în data de 30.03.2020 am informat cetățenii cu privire la preluarea în vederea administrării pe toată perioada în care va avea destinația de centru de carantină, a Taberei ”Dunărica”, stabilită cu această destinație, conform hotărârii nr.3/27.02.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman și finanțat în conformitate cu prevederile HG nr.201/18.03.2020.
Persoane rău intenționate, care au ca unic scop dezinformarea populației și denigrarea imaginii Primăriei și a reprezentantului său legal – Primarul orașului Zimnicea- au preluat informații din comunicatul nostru din data de 30.03.2020, acuzându-ne apoi că am mințit cu privire la finanțarea Centrului de carantină, postând extrase din propunerile de amendamente formulate la hotărârea Consiliului Județean Teleorman, prin care s-au alocat fonduri pentru spitalele din județ.
Așa cum rezultă și din materialele postate chiar de către aceste persoane, este vorba de destinații diferite ale fondurilor.
După cum ați observat din comunicatele noastre, autoritatea locală acționează în aceste zile pentru :
-Asigurarea necesarului logistic Spitalului orășenesc Zimnicea, pentru a fi pregătiți în situația în care spitalele suport pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19 ar fi depășite de numărul de cazuri, dar și pentru o triere adecvată a cazurilor care vin în urgență;
-Asigurarea funcționării la parametri optimi a Centrului de Carantină de la Tabăra ”Dunărica” Zimnicea, înțelegând prin aceasta asigurarea tuturor materialelor, echipamentelor și condițiilor decente de locuit persoanelor carantinate acolo, implicit resursă umană necesară;
-Asigurarea protecției persoanelor vârstnice prin efectuarea de cumpărături, procurare de rețete, relația cu medicii de familie;
-Acordarea ajutorului necesar pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu care au nevoie de produse alimentare și non-alimentare esențiale, relația cu medicii de familie și cumpărarea de medicamente. În prezent avem în izolare la domiciliu sute de persoane, administrația locală păstrând legătura cu fiecare familie în parte. Deoarece am identificat persoane aflate în izolare la domiciliu care sunt lipsite de venituri, implicit nu au posibilitatea de a-și procura alimente sau alte bunuri esențiale, s-a luat hotărârea de alocare fonduri pentru procurarea de alimente pentru această categorie de persoane.
-Realizarea dezinfecției în toate spațiile publice pentru prevenirea răspândirii virusului.
Toate aceste măsuri necesită eforturi financiare uriașe raportate la veniturile bugetului local, însă nu am ezitat niciun moment în alocarea de fonduri, convinși fiind că numai prin măsuri prompte, oportune și eficiente putem preveni infectarea cetățenilor orașului Zimnicea.
Astfel, în ședința extraordinară a Consiliului Local care s-a desfășurat astăzi, 01 aprilie 2020, s-au aprobat următoarele alocări de sume:
– Suma de 150.000 solicitată Consiliului Județean ne-a fost oferită, aceasta fiind transferată integral în bugetul de venituri și cheltuieli al Spitalului, pentru achiziționarea produselor, echipamentelor și dezinfectanților;
– Din veniturile totale ale bugetului local al orașului Zimnicea, s-a alocat suma de 453.600 lei pentru achiziția produselor și serviciilor necesare pentru administrarea Centrului de carantină (servicii de catering, ridicare deșeuri periculoase, etc), conform contractului încheiat cu Direcția de Sănătate Publică Teleorman;
– D.P.A.S. a primit suma de 20.000 lei pentru procurarea și distribuirea către persoanele aflate în izolare la domiciliu și lipsite de venituri, de produse alimentare și non alimentare esențiale;
– A fost alocată suma de 230.000 lei pentru dezinfecția spațiilor publice, inclusiv a scărilor de bloc și spațiilor comune de locuit, dotarea acestora cu dispozitive cu substanțe dezinfectante și echipamente de protecție pentru personalul implicat direct în activitățile specifice.

Văzând ce se întâmplă zilele astea în Europa și SUA, nu putem fi siguri că am făcut tot ceea ce trebuia, însă suntem siguri de faptul că am făcut tot ceea ne-a stat în putință, pe baza puținelor informații cunoscute despre această pandemie, pentru a proteja sănătatea și viața comunității noastre.
Așa cum precizam, trecem prin momente dificile și de neimaginat până acum 2 luni, eforturile financiare sunt mari, personalul Primăriei, al Direcției de Asistență Socială și al Spitalului orășenesc Zimnicea, depune eforturi pentru ducerea la îndeplinire a acestor sarcini de serviciu cu totul speciale și consider că denigrarea personalului, implicit al reprezentantului legal al acestora – Primarul orașului Zimnicea este total deplasată și denotă lipsa capacității de înțelegere a documentelor administrative.
Reamintesc acestor persoane rău intenționate că prin Decretul Prezidențial nr.195/2020 privind instituirea stării de urgență în România, transmiterea printr-o rețea de comunicații electronice a unor informații false cu privire la măsurile de protecție și prevenire a infecției cu virusul Covid-19, poate conduce la blocarea imediată a acelui conținut și informarea utilizatorilor.

Încă o data, facem apel la toți cetățenii orașului Zimnicea să respecte regimul deplasărilor impus de Ordonanta militară nr.4. Este foarte important să evităm orice contact social și să respectăm regulile de igienă, deoarece prin această protecție individuală, asigurăm protecția familiilor noastre, a copiilor și bunicilor, a întregii comunități!
De asemenea fac apel la spiritul dumneavoastră civic și la solidaritate în aceste momente dificile, deoarece sunt convins că numai împreună vom depăși cu bine această criză.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

________________________________________________________________________________________________

 

30 martie 2020

COMUNICAT

Stimați cetățeni,
În conformitate cu prevederile HG nr.201/18.03.2020, Centrul de carantină de la Tabăra ”Dunărica” stabilit astfel conform hotărârii nr.3/27.02.2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Teleorman va fi preluat în cursul zilei de astăzi, 30.03.2020 de către Primăria orașului Zimnicea, în vederea administrării pe toată perioada în care va avea destinația de centru de carantină.
Prin această preluare, orașul Zimnicea este obligat să asigure toate condițiile necesare persoanelor carantinate, înțelegând prin aceasta asistență medicală, hrană, materiale dezinfectante, servicii de curățenie, spălătorie, articole personale, etc dar și asigurarea necesarului de personal care să deservească Centrul de carantină.
Este un efort foarte mare pentru administrația locală, în principal din cauza faptului că nu deținem materialele și echipamentele necesare, stocurile fiind epuizate, însă sperăm că vom reuși să ne achităm de această sarcină, în spiritul solidarității de care trebuie să dăm cu toții dovadă în această perioadă dificilă.
Centrul de carantină are o capacitate de 36 persoane, la momentul publicării comunicatului fiind carantinate aici 32 persoane, din care 4 sunt cetățeni ai orașului Zimnicea. Pentru 2 din persoanele carantinate expiră astăzi perioada impusă de 14 zile, numărul persoanelor înregistrând zilnic fluctuații.
Vă informăm că cetățeni ai orașului Zimnicea care au intrat în țară din zone roșii în ultimele 14 zile, sunt carantinate în municipiul Alexandria și în județul Constanța.
Dorim să vă asigurăm încă o dată ca existența Centrului de carantină în orașul Zimnicea nu prezintă niciun pericol pentru cetățeni, persoanele carantinate fiind sub pază nonstop și aflate la o distanță considerabilă de zona locuită a orașului. Până în acest moment nu există nicio persoană din orașul Zimnicea suspectă a fi infectată, sau infectată cu noul coronavirus Covid-19.
Așa cum vă informam și în comunicatul precedent, acțiunea de identificare a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, care locuiesc singure și fără aparținători continuă, personalul Primăriei orașului Zimnicea și al Direcției Publice de Asistență Socială asigurând pentru aceștia cumpărăturile, relația cu medicul de familie, procurarea de medicamente, precum și alte servicii utile acestora.
În continuare facem apel la cetățeni să ne comunice la numerele de telefon 024366431, 0725924667, 0762211611 sau e-mail primaria@orasulzimnicea.ro, dpas@orasulzimnicea.ro, dacă cunosc persoane vârstnice singure și neajutorate, pentru a putea interveni, protejând astfel categoria de vârstă cea mai expusă infectării cu virusul Covid-19.
De asemenea, continuă și acțiunea de sprijin pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu care au nevoie de produse alimentare și non-alimentare esențiale, relația cu medicii de familie și cumpărarea de medicamente. În prezent avem în izolare la domiciliu sute de persoane, administrația locală păstrând legătura cu fiecare familie în parte.
La finalizarea perioadei de izolare la domiciliu, cetățenii sunt obligați să urmeze procedura impusă de Ordinul Ministerului Sănătății nr.497/25.03.2020, postat pe site-ul nostru, respectiv completarea declarației pe propria răspundere și respectarea indicațiilor Direcției de Sănătate Publică Teleorman. Persoanele izolate la domiciliu ne pot contacta la numerele de telefon prezentate mai sus.
Pentru prevenirea răspândirii infecției cu virusul Covid-19 se fac acțiuni de dezinfecție în toate spațiile publice (străzi, trotuare, mobilier urban, scări de bloc, etc) în fiecare zi de luni. Dacă situația o impune, sau există suspiciuni că un spațiu ar putea fi infectat, aceste acțiuni se vor efectua mai des.
Vă reamintim coordonatele de contact ale Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), unde persoanele aflate în izolare la domiciliu sunt obligate să comunice situația lor, dar unde și orice cetățean poate sesiza aspecte legate de nerespectarea izolării la domiciliu a celor veniți din zonele afectate: 0247 311 354, 0247 312 813, Fax 0247312224, Mobil 0754094289.

Încă o data, facem apel la toți cetățenii orașului Zimnicea să respecte regimul de carantină totală și să renunțe la orice deplasări care nu sunt prevăzute în Ordonanțele Militare nr.1-4/2020. Este foarte important să evităm orice contact social și regulile de igienă, deoarece prin această protecție individuală, asigurăm protecția familiilor noastre, a copiilor și bunicilor, a întregii comunități!
Vă rog să aveți încredere în măsurile întreprinse de autoritatea locală, deoarece în permanență lucrăm pentru a evita pe cât posibil o răspândire comunitară a noului coronavirus. Eu am încredere deplină în dumneavoastră, fac apel la solidaritate și înțelegere pentru respectarea restricțiilor și sunt sigur că acest mesaj al meu, în calitate de Primar al orașului Zimnicea va ajunge la un număr cât mai mare de cetățeni.
Sunt convins că numai împreună vom depăși cu bine această criză.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PÂRVU PETRE

 

________________________________________________________________________________________________

 

27 martie 2020

COMUNICAT

Pentru asigurarea unui climat de încredere, dar și pentru informarea corectă a cetățenilor orașului Zimnicea, permiteți-ne să vă prezentăm situația activităților care se întreprind pentru realizarea măsurilor adoptate în vederea prevenirii răspândirii virusului Covid-19, la nivelul orașului Zimnicea.
Acțiunea de identificare a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, care locuiesc singure și fără aparținători continuă, personalul Primăriei orașului Zimnicea și al Direcției Publice de Asistență Socială asigurând pentru aceștia cumpărăturile, relația cu medicul de familie, procurarea de medicamente, precum și alte servicii utile acestora.
În continuare facem apel la cetățeni să ne comunice la numerele de telefon 024366431, 0725924667, 0762211611 sau e-mail primaria@orasulzimnicea.ro,  dpas@orasulzimnicea.ro, dacă cunosc persoane vârstnice singure și neajutorate, pentru a putea interveni, protejând astfel categoria de vârstă cea mai expusă infectării cu virusul Covid-19.
De asemenea, continua și acțiunea de sprijin pentru persoanele aflate în izolare la domiciliu care au nevoie de produse alimentare și non-alimentare esențiale, relația cu medicii de familie și cumpărarea de medicamente. La data publicării prezentului comunicat, așa cum rezultă din situația transmisă de către Instituția Prefectului județului Teleorman, în orașul Zimnicea se află în izolare la domiciliu un număr de 190 cetățeni sosiți din afara țării, la care se adaugă membrii de familie ai acestora cu același domiciliu. Persoanele izolate la domiciliu ne pot contacta la numerele de telefon prezentate în paragraful anterior.
În prezent în centrul de carantină de la Tabăra ”Dunărica” se află 27 de persoane, din care 2 au domiciliul în orașul Zimnicea. În cursul zilei de ieri, de la centrul de carantină au fost transportată o familie cu 6 membrii către Spitalul de boli infecțioase Alexandria, deoarece prezentau simptome specifice infecției cu Covid-19. În cazul acestora diagnosticul nu a fost confirmat încă. Populația nu trebuie să intre în panică, deoarece de la intrarea lor în țară au fost transportați direct în centrul de carantină cu câteva ore înainte, neavând contact cu alți cetățeni.
Pentru a menține o continuitate în asigurarea intervenției echipelor profesioniste ale ISU, Primăria orașului Zimnicea a pus la dispoziția ISU Teleorman, un spațiu secundar, în situația în care sediul din Zimnicea ar fi contaminat.
Vă reasigurăm că nu sunt probleme cu aprovizionarea de produse alimentare, medicamente și alte produse non-alimentare esențiale, magazinele de profil lucrând cu program normal. Nici în prestarea de servicii publice către populație nu se vor înregistra întreruperi, acestea funcționând la parametri normali.
Vă reamintim coordonatele de contact ale Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), unde persoanele aflate în izolare la domiciliu sunt obligate să comunice situația lor, dar unde și orice cetățean poate sesiza aspecte legate de nerespectarea izolării la domiciliu a celor veniți din zonele afectate: 0247 311 354, 0247 312 813, Fax 0247312224, Mobil 0754094289.

Încă o data, facem apel la toți cetățenii orașului Zimnicea să respecte regimul de carantină totală și să renunțe la orice deplasări care nu sunt prevăzute în Ordonanțele Militare nr.1-3/2020. Este foarte important să limităm la maxim orice contact social și regulile de igienă, deoarece prin această protecție individuală, asigurăm protecția familiilor noastre, a copiilor și bunicilor, a întregii comunități!
Am încredere deplină în dumneavoastră și sunt sigur că acest mesaj al meu, în calitate de primar al orașului Zimnicea va fi respectat de marea majoritate a populației. Am speranța că numai împreună vom reuși să trecem cu bine peste această criză mondială.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA

PETRE PÂRVU 

 

 

________________________________________________________________________________________________

ANUNȚ

 

În urma emiterii ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020, vă aducem la cunoștință că se interzice circulația în afara locuinței/ gospodăriei, cu excepția celor strict reglementate în ordonanță. Pentru aceste deplasări în afara locuinței/gospodăriei este necesară completarea declarației pe proprie răspundere, postată pe site-ul nostru, anterior deplasării.
Pentru persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani se permite deplasarea în afara locuinței/gospodăriei numai în intervalul orar 11:00 – 13:00, strict pentru următoarele motive:
– deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;
– deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea unui minor, asistență altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;
– deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), ca și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.
Și pentru aceste deplasări se impune să aveți la dumneavoastră o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, care va cuprinde numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței precum și motivul și locul deplasării, data și semnătura.
Circulația acestei categorii de persoane este permisă în afara intervalului orar 11:00 – 13:00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.
Pentru salariați:
– Angajații prezintă legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator;
– Persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole prezintă o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.
În toate situațiile, declarația pe proprie răspundere trebuie să cuprindă următoarele elemente: nume și prenume, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.
Aceasta poate fi completată olograf (scrisă de mână, conform modelului), sau poate fi prezentată personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului sau altui dispozitiv electronic similar.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PETRE PÂRVU

 

 

________________________________________________________________________________________________

24 martie 2020

 

COMUNICAT

În urma adoptării unor acte normative și ordonanțe militare prin care s-au atribuit autorităților publice locale, sarcini pentru sprijinirea persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, care locuiesc singure și fără aparținători, dar și a persoanelor aflate în izolare la domiciliu, vă informăm că s-au întreprins următoarele măsuri:
Primăria orașului Zimnicea și Direcția Publică de Asistență Socială au contactat toate persoanele vârstnice aflate în evidențele DPAS-ului, dar și pe cele care au solicitat sprijinul nostru pentru achiziționarea de produse alimentare și non-alimentare esențiale, activitatea de livrare a produselor fiind demarată încă de ieri, 23.03.2020.
În continuare facem apel la cetățeni să sune la numerele de telefon 024366431, 0725 924 667, sau e-mail primaria@orasulzimnicea.ro, dpas@orasulzimnicea.ro, dacă cunosc persoane vârstnice singure și neajutorate, pentru a putea interveni, protejând astfel categoria de vârstă cea mai expusă infectării cu virusul Covid-19.
De asemenea, persoanele aflate în izolare la domiciliu care au nevoie de produse alimentare și non-alimentare esențiale să ne contacteze pentru efectuarea cumpărăturilor, fiindu-le categoric interzisă părăsirea domiciliului.
Cei aflați în izolare la domiciliu care nu au comunicat situația medicului de familie și Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), SĂ COMUNICE DE URGENȚĂ CĂ SE AFLĂ ÎN IZOLARE LA DOMICILIU la medicul de familie și la următoarele numere de telefon ale CJCCI: 0247 311 354, 0247 312 813, Fax 0247312224, Mobil 0754094289.
Deasemenea dorim să informăm populația că s-a discutat cu administratorii tuturor magazinelor alimentare din oraș, inclusiv supermarketurile Profi și Penny și acestea vor funcționa în continuare cu program normal, neexistând probleme în aprovizionarea acestora. Piața Agroalimentară funcționează cu program normal.
În permanență se păstrează legătura cu furnizorii de servicii publice: alimentare cu apă, gaze naturale, curent electric, salubrizare și vă asigurăm că aceste servicii se vor presta la parametri normali, fără întrerupere. Pentru a combate anumite zvonuri nefondate, vă reafirmăm că apa din rețeaua orașului este potabilă.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PETRE PÂRVU

 

________________________________________________________________________________________________

 

24 martie 2020

COMUNICAT

În actualul context al pandemiei cu virusul Covid-19, care a generat închiderea unităților școlare din România, situație incertă a cărei finalizare nu se poate preconiza, una din preocupările administrației publice locale a fost cea de continuare a educației copiilor și elevilor, în special a acelora din anii terminali ai unui ciclu de învățământ.
Astfel, am identificat o oportunitate de învățare la distanță prin intermediul unei platforme online care asigură gratuit susținerea lecțiilor on-line și poate fi pusă la dispoziția școlilor interesate. Platforma este de tip web, se poate accesa de către profesori, elevi și părinți. Totodată sunt disponibile și aplicații dedicate pe mobil pentru profesori și părinți, iar pentru instruirea acestora în utilizarea aplicației, sunt disponibile video-uri suport pentru utilizarea sistemului.
Oferta firmei care pune la dispoziție gratuit în vederea utilizării această platformă a fost transmisă tuturor unităților de învățământ de pe raza orașului Zimnicea, pentru analiză, consultare și luarea unei decizii în interesul elevilor.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PETRE PÂRVU

________________________________________________________________________________________________

23 martie 2020

COMUNICAT

 

În actualul context al răspândirii infecției cu coronavirus Covid-19, administrația publică locală, care asigură managementul Spitalului orășenesc Zimnicea, face eforturi pentru asigurarea necesarului de materiale, echipamente și medicamente pentru această unitate medicală, astfel încât să asigurăm protecția cetățenilor, a personalului medical dar și pentru promptitudinea răspunsului în actul medical.
Astfel, prin reprezentanții primarului și ai Consiliului Local în Consiliul de Administrație al Spitalului orășenesc, s-a luat decizia achiziționării, în regim de urgență, a materialelor și echipamentelor de protecție, care nu se regăsesc pe stocul spitalului, în valoare totală de 130000 lei, necesare în vederea prevenirii răspândirii infecțiilor cu coronavirusul SARS-Cov-2.
Produsele care fac obiectul acestei achiziții sunt: măști protecție facială FFP2, măști chirurgicale, mănuși examinare nesterile, alcool sanitar, combinezoane protecție COVID – 19, halate impermeabile cu mască, vizier și teste rapide de diagnosticare coronavirus SARS-Cov-2.
Sumele pentru această achiziție provin din din bugetul local și fonduri alocate de către Consiliul Județean cu această destinație.
Pentru că trebuie să fim pregătiți în această situație de urgență al cărei final nu poate fi previzionat, am mai solicitat Consiliului Județean Teleorman să sprijine Spitalul orășenesc Zimnicea prin repartizarea următoarelor tipuri de produse: măști protecție facial FFP2, măști chirurgicale, mănuși examinare nesterile, combinezon protecție COVID, combinezon cu glugă de unică folosință, halat impermeabil cu mască, halat impermeabil, vizier de protecție cu mască împotriva bolilor contagioase, ochelari de protecție din policarbonat cu aerisire indirectă și lentile clare, acoperitori încălțăminte înalți, acoperitori încălțăminte (botoși cu elastic), teste rapide pentru depistarea virusului, material dezinfectante.
Ca autorități publice locale, avem obligația față de cetățeni să asigurăm stocurile necesare pentru desfășurarea asistenței medicale în cele mai bune condiții pentru perioada următoare.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PETRE PÂRVU

 

________________________________________________________________________________________________

20 martie 2020

COMUNICAT

 

Urmare a situației de risc asociate infecției cu coronavirus Covid-19, create pe teritoriul României, prin Hotărârea nr.10/14.03.2020, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, a stabilit:
-carantină pentru toți cetățenii români și nu numai, care au călătorit în zona roșie, astfel: Republica Populară China – regiunea Hubei, Italia -toată țara, Coreea de Sud – orașul Daegu și județul Cheongdo și Iran – toată țara;
-izolare la domiciliu (zonă galbenă) – pentru toți cetățenii români și nu numai, care au călătorit în statele cu peste 500 de cazuri confirmate de infecție coronavirus Covid – 19, astfel: Austria, Belgia, Coreea de Sud (restul țării), Danemarca, Elveția, Franța, Germania, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Republica Populară China (restul țării), Spania, Statele Unite ale Americii și Suedia.
Precizăm că zonele roșii și galbene se actualizează zilnic, iar actualizarea poate fi consultată pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică România, secțiunea special privind infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).
Persoanele care au intrat în România în ultimele 14 zile din țările anterior precizate, sunt obligați să respecte măsurile de carantină și autoizolare la domiciliu și să informeze de această situație medicul de familie și Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI).
De asemenea, vă rugăm să anunțați CJCCI dacă dețineți informații cu privire la persoanele revenite din străinătate care nu respectă regulile de autoizolare sau carantină.
Nerespectarea regimului de carantină și izolare la domiciliu se pedepsește conform prevederilor Codului penal, pedepsele fiind aspre pe măsura consecințelor.
Revenim cu solicitarea fermă pentru populație să renunțe la deplasările neesențiale și să evite apropierea între persoane.
Coordonatele de contact ale Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), sunt următoarele:

Telefon 0247 311 354 sau 0247 312 813

Mobil : 0754 094 289

Fax 0247 312 224

e-mail epidemiologie.teleorman@yahoo.com

 

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PETRE PÂRVU

 

 

 

________________________________________________________________________________________________

18 martie 2020

COMUNICAT – UPDATE

La nivelul județului Teleorman fost activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Teleorman (CJCCI), care își desfășoară activitatea la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” din municipiul Alexandria.
CJCCI reprezinta structura interinstituțională destinată asistării decizionale a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență si coordonării acțiunilor de intervenție asociate situațiilor de urgență. Pentru probleme legate de infestarea sau diminuarea riscului de răspândire la nivel național a infecţiei cu virusul COVID-19, vă rugăm să contactați CJCCI, ale cărui coordonate de contact sunt:
Telefon: 0247 311 354 sau 0247 312 813;

Fax 0247 312 224;

e-mail : epidemiologie.teleorman@yahoo.com

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PETRE PÂRVU

 

________________________________________________________________________________________________

18 martie 2020

COMUNICAT
Continuitate în adoptarea de măsuri necesare pentru prevenirea COVID-19

 

În urma adoptării de către Ministerul de Interne a măsurilor speciale instituite pe fondul declarării stării de urgență în România pentru diminuarea riscului de răspândire la nivel național a infecției cu virusul COVID-19 aducem la cunoștința cetățenilor următoarele aspecte:
– Poliția Națională desfășoară activități de verificare a modului de respectare a ordinului de suspendare a activității restaurantelor, barurilor, cafenelelor, tuturor activităților culturale, religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc, tratament, îngrijire personală, comercializare produse neesențiale realizate în spații închise. Facem un apel comun la cetățeni să respecte aceste măsuri extraordinare și să limiteze la maxim deplasările, deoarece sunt adoptate pentru protecția noastră a tuturor.
– Pentru a evita instituirea panicii, recomandăm cetățenilor să se informeze numai din sursele oficiale. Nu se pune problema unei penurii de alimente, aprovizionarea magazinelor cu produse alimentare și non-alimentare importante se face fără probleme. De asemenea, serviciile publice alimentare cu apă, canalizare, gaze, energie electrică, salubrizare funcționează la parametri normali și nu se pune problema unor întreruperi în furnizare. Precizăm că apa din rețeaua publică este verificată permanent din punct de vedere al calității și este potabilă.
-În cursul zilei de vineri, 20 martie 2020 se vor continua activitățile de dezinfecție în oraș, prin dezinfectarea scărilor de bloc. Precizăm că s-au făcut activități de dezinfecție în toată zona centrala: trotuare, străzi, mobilier urban, locuri de joacă, etc, aceste acțiuni urmând a fi făcute periodic până la finalizarea situației de criză.
Dacă aveți probleme de sănătate contactați telefonic medicul de familie sau apelați numărul de urgență 112, în sensul evitării prezentării în Camera de gardă a spitalului, pentru a preveni infectarea personalului medical și a pacienților internați. Ca o măsură în acest sens, precizăm că în curtea Spitalului orășenesc Zimnicea a fost amplasat un cort pentru trierea pacienților.

În speranța că vom respecta cu toții măsurile impuse în această situație de criză, vă mulțumim pentru înțelegere.

PRIMARUL ORAȘULUI ZIMNICEA
PETRE PÂRVU

 

________________________________________________________________________________________________

17 martie 2020

COMUNICAT
Continuitate în adoptarea de măsuri necesare pentru prevenirea COVID-19

 

În contextul prevenirii riscului de răspândire la nivel național a infecției cu virusul COVID-19 și având în vedere declanșarea stării de urgență, informăm că Primăria orașului Zimnicea a restricționat accesul cetățenilor și vizitatorilor de orice fel în sediul său și al instituțiilor și serviciilor subordonate.
Măsurile adoptate pentru prevenirea și protecția personalului U.A.T. Orașul Zimnicea și nu în ultimul rând a cetățenilor, adoptate începând cu data de 17.03.2020, sunt următoarele:
1. Se suspendă activitatea de audiențe, relații cu publicul, pe durata declarării în România a situației de urgență.
2. În această perioadă, cetățenii, instituțiile publice și autoritățile publice se pot adresa U.A.T. Zimnicea și prin alte mijloace de comunicare decât prezentarea personal la sediul instituției, respectiv:
fax la numărul 0247 366 780;
– online la adresele de e-mail registratura@orasulzimnicea.ro pentru eliberarea de documente sau alte solicitări care până acum se depuneau în formă scrisă la registratură, iar pentru alte probleme la adresa de e-mail primaria@orasulzimnicea.ro.
verbal la telefon 0247 366 431.
– poștă sau serviciu de curierat rapid, cu confirmare de primire.
Precizăm că răspunsurile la solicitările dumneavoastră vor fi formulate prin intermediul aceleiași căi de comunicare prin care le-ați solicitat.
Corespondența cu entitățile cu personalitate juridică se va realiza, pe cât posibil în format electronic, respectiv fax și e-mail.
Documentele cu caracter urgent care se impun a fi eliberate în această perioadă, pot fi depuse la registratura Primăriei, cu păstrarea unei distanțe de minim 2 metri între funcționarul care primește solicitarea și persoana care depune documentul, iar accesul în birou făcându-se pentru o singură persoană.
3. În perioada precizată la punctul 1, activitatea de eliberare a documentelor necesare cetățenilor la autorități și instituții publice, a căror activitate cu publicul este suspendată, se suspendă pe o perioadă egală de timp cu suspendarea activităților la fiecare entitate în parte, inclusiv adeverințele pentru APIA. Reamintim în acest sens, că în conformitate cu prevederile Decretului Președintelui României nr.195/16.03.2020 se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice, care expiră pe perioada stării de urgență.
4. Pentru a veni în sprijinul persoanelor fizice, impozitele și taxele locale pot fi plătite și online cu cardul bancar se poate accesa site-ul www.ghiseul.ro, existând doua posibilități de plata :
-Cu autentificare , pentru cei care dețin card bancar și sunt titularii rolului pentru care se solicita datele de acces: verificare CNP, validare card, transmitere email. Condiția de plata online este ca titularul cardului bancar sa corespunda cu solicitantul datelor de acces.
-Fără autentificare, în cazul în care se cunoaște suma datorata.
5. (1) Accesul persoanelor din afara instituției a căror prezență este absolut necesară pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în sediul Primăriei, se va face numai după contactarea telefonică a persoanei cu care doresc să interacționeze, pentru a elimina la minim accesul în clădire.
(2) la intrarea în clădire toate persoanele au obligația să se dezinfecteze cu dezinfectant specific din recipientul amplasat la intrare.

Solicităm tuturor cetățenilor să respecte aceste măsuri, alături de măsurile de prevenție dispuse la nivel național pentru protecția noastră a tuturor, mulțumindu-vă totodată pentru înțelegere.


Sari la conținut