Comunicat-COVID-19(Coronavirus)

 

Pentru a contracara informațiile eronate care circulă în spațiul public și în on-line, cu privire la răspândirea virusului Covid-19 și măsurile de prevenție, Primarul orașului Zimnicea aduce la cunoștința cetățenilor, următoarele aspecte:

  • Instituția Prefectului Județului Teleorman, în urma consultărilor cu Direcția de Sănătate Publică a județului Teleorman, precum și a altor autorități județene de resort, au stabilit ca Tabăra Școlară ”Dunărica” din orașul Zimnicea, care aparține Ministerului Tineretului și Sportului, să fie stabilită ca Centru de carantina pentru protecția populației împotriva virusului Covid-19, fără implicarea autorităților locale.
    În centrul de carantină nu sunt aduse persoane diagnosticate ca fiind infectate cu virusul Covid-19, ci doar persoane care s-au întors în țară din zonele roșii ale tarilor afectate de coronavirus, în urma deciziei Direcției de Sănătate Publică a județului Teleorman și care nu prezintă simptome ale bolii. Centrul este păzit în permanență de Jandarmerie și Poliția Națională, pentru a evita contactul persoanelor aflate în carantină cu alte persoane.
  • Primăria orașului Zimnicea a luat măsuri drastice de protecție a Spitalului Orășenesc Zimnicea, prin interzicerea accesului în spital a aparținătorilor pacienților internați și interdicția pacienților internați de a părăsi spitalul. În toată perioada de criză, paza spitalului va fi asigurată de Poliția locală a orașului Zimnicea. Pe această cale, rugăm cetățenii deserviți de spital, pacienții și aparținătorii acestora să respecte regulile impuse, deoarece acestea au fost instituite pentru protecția întregii comunității.
  • În perioada suspendării cursurilor școlare, în toate unitățile preșcolare, școlare și la liceu se vor efectua operațiuni de dezinfecție pentru a asigura copiilor și elevilor la reînceperea cursurilor, un mediu curat și sănătos.
  • Persoanele care vin în țară din zonele afectate cu coronavirus și care intră în izolare la domiciliu, precum și rudele acestora care domiciliază la aceeași adresă, au obligația de nu părăsi domiciliul declarat pe o perioadă de 14 zile de la sosirea în țară.
    Cetățenii aflați în carantină la domiciliu sunt rugați să respecte masurile impuse de DSP Teleorman și postate pe site, aceștia aflându-se sub supravegherea medicului de familie și a DSP Teleorman.

Facem apel la toată populația să respecte măsurile de igienă și protecție postate pe site-ul nostru și comunicate și prin afișele răspândite în oraș, toate menite să asigure protecție împotriva infectării cu virusul Covid-19, deoarece este important să ne protejăm pentru a preveni răspândirea virusului, protejând astfel întreaga comunitate.
Cetățenii care doresc informații despre situațiile legate de Covid – 19 pot apela numărul de telefon 0800800358. Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență.

În speranța că populația va înțelege și va respecta recomandările și regulile impuse, vă mulțumim pentru înțelegere.


Sari la conținut