Comunicat 20.07.2020-evoluția lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii primare nr.4 și a grădiniței din incintă

Zilele trecute, cu bucurie prezentam pe site-ul oficial al Primăriei și pe pagina de Facebook a acesteia, un clip cu privire la evoluția lucrărilor de reabilitare și modernizare a Școlii primare nr.4 și a grădiniței din incintă.
Mulțumim frumos cetățenilor care au apreciat eforturile noastre de a moderniza unitățile școlare din oraș, însă suntem dezamăgiți de comentariile negative făcute de unele persoane cu privire la grupurile sanitare din cadrul grădiniței, comentarii tendențioase, făcute fără nicio documentare prealabilă.
În acest sens, dorim să informăm toate aceste persoane că proiectarea și execuția grupurilor sanitare în cauză a fost făcută cu respectarea prevederilor Ordinului Ministerului Sănătății nr.1955/18.10.1995, pentru aprobarea Normelor de igienă privind unitățile pentru ocrotirea, educarea și instruirea copiilor și tinerilor, cu modificările și completările ulterioare, în speță art.24, Tabelul. Nr.6 din Anexa la acest Ordin.
Conform acestui act normativ la grădinițele cu program normal, prelungit și săptămânal ”grupurile sanitare sunt comune pentru copiii de ambele sexe”.
În ceea ce privește restul grupurilor sanitare din această școală, ele sunt de mai multe categorii și anume:
-grupuri sanitare cadre didactice, separat pe ambele sexe;
-grupuri sanitare elevi, separat pe ambele sexe;
-grup sanitar pentru persoane cu dizabilități;
-grupuri sanitare la vestiare, separat pe ambele sexe
Dorim să vă asigurăm încă o dată că proiectarea și execuția lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare a tuturor unităților școlare din oraș respectă în totalitate normativele în vigoare, iar la finalul lucrărilor toate unitățile școlare vor fi la standarde europene și pregătite să asigure copiilor și elevilor noștri cele mai bune condiții pentru desfășurarea unui act educațional de calitate.

PRIMAR,
PETRE PÂRVU

 

Descarcă – Comunicat 20 iulie 2020


Sari la conținut