Comunicat 01.10.2020

Stimați cetățeni,
Așa cum probabil ați observat, încă de la începutul pandemiei provocate de infecția cu coronavirusul Covid- 19, v-am ținut la curent cu informații despre evoluția cazurilor și măsurile prompte luate de administrația locală pentru prevenirea infectărilor, măsuri la care nu vom renunța până la sfârșitul pandemiei.
În prezent, din informațiile pe care le deținem, un număr de 3 cetățeni ai orașului Zimnicea sunt internați la spitalul suport Covid-19 din municipiul Roșiori de Vede, fiind cazuri confirmate în urma efectuării de teste PCR, iar starea lor de sănătate este bună. Încă 2 cetățeni se află în izolare la domiciliu (confirmați sau suspecți). De asemenea, se află în carantină la domiciliu, 7 cetățeni care sunt considerați contacți direcți ai cazurilor confirmate.
Dorim să precizăm că singura autoritate publică care deține evidența cazurilor confirmate și a persoanelor izolate / carantinate la domiciliu este Direcția de Sănătate Publică. Singurele raportări pe care DSP Teleorman le transmite Primăriei orașului Zimnicea, sunt cele cu privire la numărul de cazuri de persoane izolate / carantinate la domiciliu.
În ceea ce privește aspectele semnalate la Liceul Teoretic, vă informăm că 1 elev este confirmat ca fiind infectat cu virusul Covid-19 (familia sa nu este infectată, conform testelor efectuate), iar conducerea Liceului a decis ca toate orele de curs pentru clasa din care face parte acest elev, să se desfășoare on-line. Un alt elev al liceului se află în carantină la domiciliu, având un membru al familiei confirmat pozitiv.
Regretăm problemele ivite la transportul elevilor, însă acestea au fost cauzate de faptul că unul din șoferii care transportau elevii, a rămas în carantină preventivă la domiciliu. În cel mai scurt timp vom remedia aceste aspecte organizatorice, astfel încât transportul elevilor să se facă în condiții de siguranță.
Primăria orașului Zimnicea a asigurat tuturor unităților de învățământ din oraș condițiile materiale necesare pentru desfășurarea actului educațional în condiții de calitate și siguranță, respectiv dotarea cu echipamente necesare desfășurării cursurilor în on-line, dezinfecție regulată pentru spații și mijloace de transport, substanțe dezinfectante și asigurarea asistenței medicale în fiecare școală, restul aspectelor organizatorice fiind atributul fiecărui director de școală/liceu în parte.
Sper că înțelegeți omisiunea noastră intenționată cu privire la identitatea persoanelor despre care am făcut vorbire în paragrafele precedente, însă Regulamentul European cu privire la protecția datelor personale ne obligă să procedăm astfel, considerând totodată și morală respectarea intimității personale a acestora. Pe această cale, facem apel la utilizatorii platformelor de socializare, ca în postările lor, să evite citarea de nume sau alte informații care pot conduce la identificarea unor persoane, dovedind astfel responsabilitate și bună creștere.
Rugăm cetățenii orașului Zimnicea să respecte în continuare toate recomandările pentru prevenirea infecției cu virusul Covid-19, să poarte mască de protecție în toate spațiile închise și în spațiile deschise aglomerate și să respecte distanțarea socială.
Prin respectarea acestor reguli vă protejați pe dumneavoastră și protejați sănătatea întregii comunități.

PRIMAR,
PÂRVU PETRE


Sari la conținut