Cărți funciare gratuite

 

Primăria Zimnicea a început astăzi o nouă etapă de eliberare gratuită a cărților funciare aferente terenurilor agricole din extravilanul orașului. Aproximativ 4500 de zimniceni sunt așteptați să-și ridice cărțile funciare până la sfârșitul anului.
Este vorba despre proprietarii ale căror terenuri se află în sectoarele cadastrale nr. 8,6,7,1(tarlalele 2,3,4,6,7,8,39,40,41,42). Zona cuprinde partea dreaptă a DN 52A, spre comuna Fântânele, începând de la bariera din deal, până la granița cu Fântânele, precum și toata zona de o parte și de alta a căii ferate. Tot în aceste sectoare intra și terenurile situate în partea stângă a DN 51, spre Alexandria, începand din dealul Polopol(dupa canal), până la granițe cu Smârdioasa, până la calea ferată și dincolo de ea.
Sunt așteptați să-și ridice cărțile funciare și proprietarii de terenuri în sectoarele cadastrale nr.2,3,5(tarlalele 43,44,45,46), din zona Rojiște, de-o parte și de alta, pana la granițe cu comunele Frumoasa și Bragadiru.
De asemenea, sunt așteptați și proprietarii de terenuri agricole situate în sectoarele cadastrale nr.9,15,21.
Întocmirea și eliberarea gratuită a cărților funciare este realizată prin Programul Național de Carte Funciara si Cadastru, program derulat de Primăria Zimnicea prin Agenția Națională de Cadastru. Finanțarea este asigurata din bugetul de stat.
Toți proprietarii de terenuri agricole situate în sectoarele cadastrale enumerate mai sus pot să-și ridice cărțile funciare de la sediul Primăriei Zimnicea, în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 9-16.
Primăria Zimnicea spera ca anul viitor să intre în posesia cărților funciare toți proprietarii de terenuri agricole.


Skip to content