Amenajarea piscicolă Dunărica 2 și Râul Pasărea

Primarul orașului Zimnicea informează cetățenii cu privire la reluarea procedurilor privind  Amenajarea piscicolă Dunărica 2 și Râul Pasărea. În acest sens au fost transmise adrese către Ministerul Mediului și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pe care le atașăm prezentului articol.

Viziunea administrației locale în ceea ce privește cele două obiective este următoarea:

  1. Transformarea acumulării de apă ”Dunărica 2” în parc recreativ oferind servicii de petrecere a timpului liber precum: pescuit sportiv, plimbări cu barca și hidro-bicicleta, tiroliene, călărie, paintball, laser tag, ateliere de creație și altele. Pe malul nordic al acumulării este situată Tabăra Școlară ”Dunărica” cu o capacitate de cazare de 100 de locuri, singura din județul Teleorman, iar amenajarea lacului ar valorifica și acest obiectiv.
  2. Amenajarea Râului Pasărea, tronsonul de la ”Podul de fier” și până la ”Stăvilar”, în vederea amenajării ca zonă de promenadă, pentru plimbări cu barca și pescuit sportiv;

Am solicitat astfel, identificarea unei variante prin care aceste proiecte să devină realitate: trecerea în proprietatea administrației locale/darea în administrare/concesiune/parteneriat sau orice altă formă juridică prin care U.A.T. Orașul Zimnicea să poate îndeplini condiția de solicitant eligibil în vederea accesării unor finanțări nerambursabile.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

DCIM/100MEDIA/DJI_0237.JPG


Sari la conținut