Al 3-lea pod peste Dunăre va fi între Svishtov și Zimnicea

„Prim-miniștrii Bulgariei, Boyko Borisov și României, Viorica Dăncilă, au convenit ca săptămâna viitoare să se facă primele măsurători pentru un nou pod peste Dunăre, care va fi între Svishtov și Zimnicea. Acest lucru a fost anunțat chiar de către Borisov în fața jurnaliștilor din Dubrovnik. El participă la o întâlnire în format 16+1 cu China (prim-miniștrii din 16 țări europene și prim-ministrul Chinei). Acolo avut loc si întrevederea cu premierul Dăncilă în urma căreia a reieșit clar disponibilitatea de a continua proiectul.

Primul-ministru a declarat că formatul este deja 17 plus China, deoarece și Grecia s-a alăturat țărilor europene. Reuniunea a luat de asemenea o decizie de a începe să se constituie un corp de experți pentru a căuta domenii de cooperare între părți.

În prezent există interes pentru construirea porturilor, dezvoltarea turismului, comerțul electronic și comerțul cu bunuri agricole. Bulgaria și Grecia s-au gândit să finanțeze linia ferată Thessaloniki-Kavala-Alexandroupolis-Bourgas-Varna-București-Belgrad cu finanțare UE, China și locală.

Întrebat dacă există interes pentru băncile chineze să finanțeze proiecte în Bulgaria, Borisov a răspuns că Bulgaria ar putea obține atât de mulți bani pe cât dorește, dar întrebarea se referă la interesul pentru aceste împrumuturi. Următoarea întâlnire a Formularului 17 plus 1 va fi în China, a declarat premierul bulgar.”

Vezi aici știrea din presa bulgară:


Skip to content