A fost semnat contractul pentru modernizarea străzilor din zona de Est

Primăria Zimnicea a semnat joi, 23 mai, contractul pentru modernizarea străzilor din zona de Est a orașului. Este vorba despre 9 tronsoane de străzi (cuprinse între strada Primăverii și strada Mircea Vodă), pe care locuiesc aproximativ 400 de familii.

Investiția are o valoare totală de circa 73 de miliarde de lei vechi (incluzând TVA-ul) și este finanțată de Guvernul României prin PNDL 1. Termenul de finalizare este 12 luni. La final, cetățenii care locuiesc în zonă vor avea parte de străzi asfaltate, intrări amenajate în fiecare curte, gaghere pentru apa pluvială, marcaje și indicatoare rutiere.

Reprezentantul firmei care a câștigat licitația promite că lucrările vor începe săptămâna viitoare și că așteaptă pentru angajare și muncitori zimniceni care să lucreze la aceste străzi.

Străzile din zona de EST vor intra așadar în reabilitare de săptămâna viitoare. Așteptarea zimnicenilor a durat circa 3 ani din cauza relei voințe a unei firme care a câștigat inițial lucrarea și a abandonat-o apoi în primele sale etape. Respectiva firmă a harțuit apoi Primăria Zimnicea cu repetate contestații ale licitațiilor. Abia pe 21 mai, Curtea de Apel București a dat câștig de cauză final Primăriei în litigiul cu respectiva firmă.

Astăzi a fost semnat noul contract. Să fie într-un ceas bun!


Skip to content