Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Anul acesta se împlinesc 10 ani de la adoptarea Rezoluției Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite prin care s-a stabilit data de 2 aprilie ca  Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului.

Astfel, Primăria Orașului Zimnicea, în colaborare cu Centrul de Recuperare și Consiliere Psihologică pentru Minori cu Dizabilități Zimnicea, a marcat această zi printr-o serie de activități în aer liber. Evenimentul s-a desfășurat la locul de joacă din zona blocurilor ANL și i-a avut ca protagoniști principali pe copiii centrului de dizabilități și pe copiii clasei 0 a Școlii „Miron Radu Paraschivescu”, clasa doamnei învățătoare Stîrcu Florina. La eveniment au mai participat și doamna Viceprimar Valentina Vișan, personalul centrului, părinții copiilor cu dizabilități și elevi voluntari din cadrul Liceului Teoretic Zimnicea.

Este important de știut că autismul este o tulburare de dezvoltare considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei și prezintă o largă varietate de manifestări, presupuse a fi rezultatul unor disfuncționalități de dezvoltare ale sistemului nervos central sau genetice, cauzele specifice fiind încă necunoscute.