Lucrări de amploare la Grădinița Nr. 5

Două importante lucrări de reabilitare se află la momentul actual în plină desfășurare la Grădinița Nr. 5, cea mai mare grădiniță a orașului Zimnicea. Este vorba de montarea unei șarpante pentru acoperișul clădirii unității școlare și de construirea unui nou loc de joacă modern destinat copiilor grădiniței. Montarea unei șarpante noi  era o necesitate ținând cont de problemele înregistrate în ultimii ani din cauza deteriorării avansate a acoperișului, situație care genera probleme serioase atunci când ploua. Problema a ajuns în atenția autorităților orașului, care, la solicitarea părinților care au copiii înscriși la Grădinița Nr. 5, au luat decizia să intervină pentru remedierea situației.

Investiția are o valoare de circa 5 miliarde de lei vechi, fondurile necesare fiind asigurate de la bugetul de stat (prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, pe baza HG 28/2013), urmând sa fie finalizată până la data de 1 mai.

Reabilitarea acoperișului nu este însă singura investiție aflată în curs de derulare la Grădinița Nr. 5, curtea unității găzduind la momentul actual un adevărat șantier pentru construirea unui nou loc de joacă, unul ultramodern, dotat cu toate utilitățile specifice unui astfel de spațiu. Un spațiu proiectat să cuprindă printre altele bănci, un carusel cu platformă, un carusel pentru 6 persoane, balansoare, un foișor hexagonal, dar și o cișmea de apă sau diverse figurine. Noul loc de joacă este prevăzut cu pavele de cauciuc și va fi împrejmuit de un gard nou. De asemenea, locul de joacă va avea și o instalație de nocturnă. Investiția este finanțată din excedentul bugetului local și are o valoare de aproximativ 3 miliarde de lei vechi. Ca și în cazul șarpantei , lucrările de amenajare a locului de joacă vor fi finalizate până pe data de 1 mai.

Biroul de Presă al Primăriei Zimnicea